Nathalie Rahbani blikt terug op één jaar De Vloer

Back to agency life, my first love.
Het was zoals teruggaan naar je eerste lief. Maar het was niet zoals in de romcoms en al zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. De kleine kantjes en défauts waren er zeker nog. Terug naar de service kant was weer even wennen. En mezelf als hurry-up ook terug tegengekomen. Geduld is een mooie deugd, maar leer het maar niet.

From boyscout to agency.
De fundamenten waren er, maar het was tijd om op te groeien. En dat vraagt om keuzes, vaak harde keuzes. Zoals nee durven zeggen tegen bepaalde pitches of vragen. We hebben hard gebouwd het afgelopen jaar - gaande van de zwabbers in de keuken naar onze eigen positionering en look&feel, en ons team.

Je bent maar zo straf als je team.
We geloven in de sterktes & talenten van onze mensen. En willen daarop inzetten, en niet op de zwaktes. Want mensen veranderen niet (een harde les die ik mijn 11-jarige zoon ook net heb moeten geven), het is een kwestie ze juist en complementair in te schakelen. En vertrouwen te geven om ze zo te laten groeien.

Vertrouwen is de basis van alles.
Vertrouwen van je klanten. Wanneer je dat vertrouwen krijgt, da’s het beste gevoel dat er is. Nog beter dan de honeymoon (sorry David;). Nog elke dag dankbaar voor het vertrouwen van onze klanten, die we liever partners noemen. Want alleen in vertrouwen kan er goed en efficiënt werk gemaakt worden. En vertrouwen in je team. Daarom hebben we ook beslist vanaf nu volledig hybride te gaan werken, zodat ieder zijn eigen flow kan volgen (ja, dat beetje Telenet gaat er nooit uitraken, cfr The Good Flow).

Pitching is de beste team building.
Ik hou van de energie, de dynamiek, de drive. De speeltuin die je even krijgt en de adrenaline is verslavend. Maar verliezen is bikkelhard. Want je hebt je hart en ziel erin gestoken, letterlijk al je energie. Het is zoals liefdesverdriet. Je hart wordt gebroken. En de anticlimax komt hard aan. Heb geleerd dat dat oké is. Het is oké om te balen. Maar dan wel snel genoeg jezelf op te rapen en terug recht te staan. En te roepen, we hebben veel geleerd, volgende keer beter! Want het leven gaat niet over de wins, maar wel over hoe snel je terug rechtop staat en verdergaat. On to the next.

We blijven bouwen. We blijven hard werken. Want een bureau runnen is net zoals kinderen opvoeden. Net wanneer je denkt alles op een rijtje te hebben, net dan, staat de volgende uitdaging klaar en moet je jezelf terug heruitvinden en een nieuwe aanpak zoeken. Maar da’s net het onweerstaanbare van ons vak. Elke dag iets nieuws, en elke dag graag zien. Want da’s wat we doen: graag zien en graag gezien worden.

En ondertussen hebben we goeie koffie op De Vloer. Dus spring gerust maar binnen!

– Nathalie Rahbani, managing director De Vloer

Nathalie Rahbani

Managing director @De Vloer