{Online film} 'De laatste dagen' met Johny Voners (1945-2020)

Media / News

Als eerbetoon aan de op 17 maart overleden acteur  Johny Voners, waar hij naar eigen zeggen veel van heeft geleerd, stelt regisseur Rutger Denaet de kortfilm die hij maakte met Johny Voners, De laatste dagen, gratis online ter beschikking. "Johny Voners was zo blij met de kortfilm dat ik graag had gehad dat hij nogmaals in het daglicht wordt geplaatst via een rol die veel mensen hem nog niet zien spelen hebben," zegt Rutger Denaet. "Hiermee wil ik allesbehalve ervoor zorgen dat ik in het daglicht geplaatst word, ik doe dit louter omdat o.a. z’n vrouw dit een prachtig eerbetoon vindt, zeker omdat hij zo gepassioneerd was om dit project nog te kunnen hebben gemaakt."

Dit project is tot stand gekomen via een toevallige samenwerking tussen Elias Smekens (NRJ,...) en Rutger Denaet (‘anders’,...). Door een oproep via een radiozender zijn de twee heren in contact gekomen met elkaar. Smekens had een verhaal geschreven en wou dit verfilmd zien, Denaet reageerde hierop en de rest is geschiedenis.

Cast

Johny Voners - André Renard
Camilia Blereau - Maria De Schutter
Door Van Boeckel - Wilfried Van Acker
Elke Van Mello - Kim Schotte
Lander Smekens - Dylan Borghs
Wouter Hendrickx - Timmy Sleghers
Loes Van den Heuvel - Vrouw Koppel Dermul Scène
Peter Gorissen - Man Koppel Dermul Scène

Crew

Rutger Denaet - Regisseur
Brent Rottie - 1ste Regie-assistent
Elias Smekens - Verhaal/Scenario
Vital Tilborghs - Geluid
Jens Allaert - Camera
Catherine Lobbestael - Opnameleiding/Figuratiebegeleidster
Tom De Troetsel - Montage
Nick Peeters - Geluidsmontage
Soundtrack: Paljaz / Dimitri Vantomme

In Samenwerking met

Jaguar (Ter Steene, De Stad Oostende, SalesQ, El-Vox, Jeugddienst Oostende, 3D World Belgium,  NRJ, Dermul, Ostron, Soudwizare en Cameraworks