Onlyhumans en BinckBank gaan Binck Challenge aan

Crea / News

binckchallengeOnder het motto ‘iedereen kan beleggen’ lanceerde Onlyhumans de Binck Challenge, een interactieve campagne waarbij BinckBank aan drie verschillende beleggerstypes € 20.000 geeft om te beleggen. Uit meer dan 1.000 inschrijvingen werden drie kandidaten geselecteerd, en nu gaan zij de challenge aan tot 19 april.
Zomaar € 20.000 krijgen om te beginnen beleggen? Dat zagen heel wat mensen zitten. Er kwamen dan ook meer dan 1.000 inschrijvingen binnen. Daaruit werden uiteindelijk drie beleggers gekozen die overeenkomen met de drie persona’s die Onlyhumans ontwikkelde. Zo herkende de 45-jarige boekenwurm uit Hamme Sophie Vanluchene zich helemaal in de ‘Latenbelegger’, ook wel Charlie Chill genaamd. Zij laat haar volledige bedrag door de bank beheren. Het profiel van de 32-jarige Filip Orens uit Antwerpen sluit aan bij de ‘Samenbelegger’ Samuel Split. Hij laat de helft van zijn vermogen beleggen door de bank en de andere helft belegt hij zelf. Pieter Baeten tot slot, een 41-jarige regisseur uit Leuven, gaat aan de slag als ‘Zelfbelegger’ Elliott Expert. Hij heeft al wat beleggingservaring op zak en belegt zijn € 20.000 helemaal zelf.
De komende maanden zijn de avonturen van de drie beleggers integraal te volgen via de website van de Binck Challenge en op sociale media. De kandidaten geven elke maand een update over hun belevenissen in de beleggerswereld. Wat hebben ze bijgeleerd, waar gingen ze compleet de mist in en blijft er nog wel iets over van hun € 20.000? Hun strategie wordt gekaderd zodat iedereen er iets uit kan opsteken om zelf aan het beleggen te gaan. Bovendien valt er niet alleen voor de drie beleggers iets te rapen: om de twee weken geeft BinckBank namelijk €25 transactiegeld weg via een Facebook-wedstrijd. Ook valt er nog €5.000 te winnen door een aantal vragen over de Binck Challenge juist te beantwoorden.
https://www.youtube.com/watch?v=-I7231SC7Y8&t=1s