Onlyhumans en Unifiedpost wijzen KMO's weg naar Billtobox

Crea / News

Wereldwijd rekenen maar liefst 400.000 KMO’s op het Belgische fintechbedrijf Unifiedpost voor hun digitale documenten en betalingen. Maar voor het Belgische ondernemerspubliek klinkt Billtobox, het platform waarmee Unifiedpost de lokale KMO-markt aanboort, minder vertrouwd. Onlyhumans brengt daar verandering in met radiospots, online video’s en een doelgerichte digitale campagne.

Met opvallende radiospotjes en een bijbehorende jingle zal Onlyhumans de blijde boodschap van Billtobox in ieders oren knopen. Dé KMO bestaat namelijk niet voor Unifiedpost. Billtobox richt zich op Belgische ondernemingen van alle formaten, in alle mogelijke sectoren. De enige voorwaarde is dat ze werken met een boekhouder. “Om bij zo’n breed publiek aan een betrouwbaar merk te bouwen is geen middel doeltreffender dan radio,” zegt Alessandro Segatta, creative director bij Onlyhumans. “Radio is van alle generaties en bereikt mensen thuis, onderweg en op het werk. Bovendien tonen studies aan dat radio een positief effect heeft op online (branded) zoekverkeer. Voor veel van onze klanten blijkt het dan ook de ultieme troef om in een klap een pak meer merkbekendheid én verkeer naar de website te genereren.”

Opdat ondernemers Billtobox niet alleen zouden herkennen als merk, maar zich er ook persoonlijk door aangesproken zouden voelen, krijgt de campagne van Onlyhumans ook een digitaal luik dat zowel focust op awareness als conversie. “Google en social media laten ons toe om mensen op een heel doelgerichte manier naar de website te leiden en tot actie aan te moedigen," gaat Dennis Nichols (account director & partner) verder. “Het moment waarop iemand onze video of ad te zien krijgt, én de variant die hij of zij te zien krijgt, stellen we in naargelang het ondernemersprofiel van die persoon. Zo maximaliseren we het aantal touchpoints (de impact) bij de doelgroep.”