Ook dit jaar weer géén stoute kinderen!

Sylvester-Sint

Crea / News

Sylvester-Sint
Sylvester is helemaal in Sintstemming. Na de recente succesvolle lancering van de eerste Vlaamse Sintfilm Ay Ramon! was afgelopen zaterdag dé dag aangebroken waar we met zijn allen - behalve misschien wie in Sint-Niklaas woont - al een heel jaar naar uitkijken: de feestelijke intrede van Sinterklaas in Antwerpen.
Een kleurrijke menigte van enthousiaste kinderen wachtte de stoomboot van de Sint op aan de Scheldekaaien in Antwerpen. Sinterklaas bracht niet alleen zijn beste vriend Zwarte Piet mee, maar ook heel wat andere oude bekenden zoals de kapiteins Paelinckx en Verscheepen en zijn huishoudster Conchita. Voor die laatste was het een zeer prettig weerzien met haar geliefde, professor sintologie Herman Van den Uytleg. Het gezelschap trok in een feestelijke stoet naar het stadhuis. Daar werd de Sint herenigd met zijn paard Slechtweervandaag, dat door paardenverzorger Ramon Iglesias weer veilig over land tot in Antwerpen was gebracht.
Op het balkon van het stadhuis volgde even later de plechtige toespraak van de Sint, met de geruststellende en enthousiaste onthaalde mededeling dat er ook dit jaar weer géén stoute kinderen waren.

Sylvester had zoals steeds zowel de organisatie van het publieksevent als het televisionele luik handen. Daarnaast zorgde het productiehuis ook voor de productie van de filmpjes die tijdens de live-uitzending op één en Ketnet getoond werden. "Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs kregen we te maken met verscherpte veiligheidsmaatregelen," zo horen we bij Sylvester. "We vonden het fijn op social media te lezen dat de aankomst van de Sint en de beleving voor de kinderen, emotioneel en ‘ontwapenend’ was.  Zo vlak na Parijs, betekende de intrede van de Sint voor velen toch een hoopvol en warm gebeuren."