Op IKEA België en Ogilvy Social.Lab kan je rekenen

Crea / News

Op ons kan je rekenen. Dat is de boodschap die IKEA België sinds begin dit jaar de wereld instuurt, samen met Ogilvy Social.Lab. Ze doen dat met een nationale, geïntegreerde 360°-campagne waarin enkele praktische en heel betaalbare IKEA producten in de kijker staan. Want ook al wordt het leven duurder, IKEA blijft betaalbare oplossingen aanreiken – met een vleugje humor.

Jouw hoofd koel houden deze zomer kan met de TOMAT-spray die tijdens de warme zomerdagen de show steelt. In verschillende bars en restaurants over heel België zijn de watersprays beschikbaar en kan je ze gebruiken om je te verfrissen op het terras. Daarnaast zijn er ook bierkaartjes in bars en restaurants te vinden alsook face-to-face posters in de toiletten. Alle IKEA-artikelen die pronken in de campagne kosten minder dan 10 euro en zijn "superveelzijdig".

De activatie gaat door in bars en restaurants in onze Belgische steden, en ook over de hele kustlijn van het land. Naast deze activatie zal er ook nieuw OOH-materiaal te zien zijn in heel België en Luxemburg, waarbij verschillende zomerse situaties worden aangehaald alsook de betaalbare en multifunctionele oplossingen van IKEA.

Ogilvy Social.Lab ontwikkelde het creatieve platform en de contentstrategie voor de campagne en werkte samen met Mindshare de mediastrategie uit. Het nieuwe campagnemateriaal is in juli te bewonderen in OOH, digital OOH, online en via een activatie in België en Luxemburg. Ze worden in de bioscoop en op televisie ondersteund door de reclamespot uit wave 1 van de campagne. 


Credits

Agency: Ogilvy Social.Lab   

Account team: Caroline Charles, Joke Ratiau  

Executive Creative Director: Willem Van den Hoof 

Creative Director: Gregory Ginterdaele 

Creative team: Clémentine Bailly, Marine Quéré, Johan Van Oeckel, Pieter Decanniere ​

Production: Dominique Turnbull, Xavier Vanderplancke, Marianne DeMeuleneire  

External:  

Photographer: Viktor Toader

Media agency: Mindshare: Amélie Cavenaile, François Delmeire  

Client: IKEA Belgium – Peter Jongert, Kaat Van Noten, Aline Driesen, Céline Smidts