Op zoek naar de citytrip van de toekomst

Agenda / News

citytrip unsplashOp vrijdag 26 april vindt in The Beacon in Antwerpen ‘Traveljam’ plaats. Traveljam is een hackaton waarin 60 deelnemers op zoek gaan naar de citytrip van de toekomst. Hoe ziet het toerisme er in 2050 uit? Visit.brussels en vzw Kunststeden Vlaanderen nodigen iedereen uit om er een dag over te brainstormen.
TraveljamDe wereld zal er in 2050 helemaal anders uitzien, niet in het minst op het vlak van het verzamelen van informatie. Zo krijgen de deelnemers uitdagingen voorgeschoteld als: ‘Wat als er geen toeristische infokantoren zijn?’ of ‘Wat als er geen papier meer bestaat?’ Traveljam is een zogenaamde hackathon, een grote brainstormsessie waar binnen een beperkte tijd - één volledige dag - deelnemers tot innovatieve ideeën komen. Een coach en enkele creatieve nerds helpen de deelnemers om op korte tijd een code te schrijven of een pop-up infopunt te bouwen in karton.
Traveljam is op zoek naar mensen die wel eens op citytrip gaan en die graag een dagje willen meedenken. Veel ervaring is niet vereist, een open geest en veel goesting wel. Deelnemen is gratis en inschrijven kan via traveljam.be. Het evenement en de communicatie verlopen in het Engels.