Paul Baeyaert head of Europe & Maghreb Marco

News / People

Marco, een onafhankelijk en vaak bekroond PR-bureau gespecialiseerd in brand building en reputatiemanagement, trekt Paul Baeyaert aan als head of Europe & Maghreb. Paul rapporteert aan Lucia Sixto, partner bij Marco en verantwoordelijk voor de internationale tak van het van oorsprong Spaanse bureau. Die internationale tak was in 2021 goed voor meer dan 65% van de totale omzet van de groep (13 miljoen euro, een stijging van 49% op jaarbasis).

Tijdens zijn carrière is Paul Baeyaert verantwoordelijk geweest voor de creatie en uitvoering van verschillende bekroonde internationale campagnes, waaronder de SABRE award voor de beste pan-Europese campagne voor Goodyear. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in strategiebepaling, merkenbouw en reputatie- en crisismanagement, alsmede in het leiden van teams in een meertalige en multiculturele omgeving. Hij spreekt Nederlands, Engels en Frans.

In de afgelopen twee decennia heeft Paul senior managementposities bekleed bij enkele grote PR-bureaus, zoals Weber Shandwick, BCW en Hill+Knowlton. Recent was hij adviseur voor o.m. Brussels Airlines, Citibank, de Europese Commissie, Eli Lilly, FEVE (Europese Federatie van glasverpakkingsfabrikanten), GE Capital, General Motors, Goodyear, UPS, het Internationaal Olympisch Comité, KPN/Orange, MasterCard, Motorola, Nestlé, PwC en Samsonite.

Paul Baeyaert spreekt geregeld op conferenties en bedrijfsmeetings en universiteiten. Hij is voormalig vice-voorzitter van de Belgische Vereniging voor Public Relations Consulting en was lid van verschillende internationale prijsjury's (Sabre, Dubai Lynx en de European Excellence Awards). Paul Baeyaert: "Ik ben verheugd om te werken voor een bureau met expertise
zowel in strategie als creativiteit als het gaat om het opbouwen van merken en het beheren van reputaties op internationaal vlak. De kans die Marco mij biedt betekent een nieuwe uitdaging in mijn carrière, waar me zeker nog meer grote successen te wachten staan, gezien de erkenning en de verbazingwekkende wereldwijde groei die de organisatie in slechts 20 jaar heeft bereikt."

Didier Lagae, CEO en oprichter van MARCO, benadrukte Pauls aanwerving als een strategisch belangrijke toevoeging aan MARCO's nieuwe organisatiestructuur. Hij voegde eraan toe dat "Pauls expertise van meer dan 30 jaar aan het roer van enkele van de meest toonaangevende internationale communicatie-adviesbureaus en campagnes zal ons helpen verder te versmelten met nieuwe trends in creativiteit en datamanagement, die de basis vormen van Marco's activiteiten en de visie schragen om in de voorhoede van de meest concurrerende internationale bureaus te blijven".

Marco (voorheen bekend als Marco de Comunicación) wordt geleid door Didier Lagae, die is uitgeroepen tot uitgeroepen tot Europese en Wereldwijde PR Professional van het Jaar door respectievelijk de PRWeek Global Awards en de Stevie Awards. Didier is een klimaatleider voor The Climate Reality Project, opgericht door ex-Vice President Al Gore. Hij is ook de auteur van het boek 'A Country Brand, a Branded Country' en voorzitter van de Country Brand Awards, en uitvoerend producent van de docuserie 'The New Communication Frontiers' beschikbaar op Prime Video in UK, USA en Spanje en de documentaire 'El Boom', medegeproduceerd door zakenblad Ejecutivos.


U vindt dit nieuws interessant en bent nog niet ingeschreven op PUBNews en PUB on Saturday? Klik hier, scroll naar beneden en laat uw gegevens achter...

U heeft nog geen full acces-abonnement op PUB? Klik dan hier en doe wat nodig is...