Paul Daenen wordt uitgever bij Borgerhoff & Lamberigts

Media / News / People

Vanaf 1 maart zal Paul Daenen mediabedrijf Borgerhoff & Lamberigts versterken als uitgever. Daenen kijkt terug op een indrukwekkende loopbaan in het Vlaamse medialandschap, onder meer als hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws en als directeur News City bij DPG Media. Bij Borgerhoff & Lamberigts zal hij zijn journalistiek inzicht inzetten als uitgever van boeken en zich specialiseren in spraakmakende non-fictie.

“Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en interesses te vertalen naar spraakmakende titels om zo het actua-fonds van B&L verder kleur te geven. Ik voel me welkom in dit huis met zijn eigentijds uitgeefbeleid dat mooi de balans weet te vinden tussen toegankelijke en kwalitatief hoogstaande titels,” zegt Paul Daenen.

In zijn nieuwe rol zal Paul Daenen de positie van Borgerhoff & Lamberigts verstevigen als leverancier van succesvolle titels. De uitgeverij zag het levenslicht in 2005 en groeide op korte termijn uit tot een van de grootste onafhankelijke spelers in Vlaanderen. B&L is naast uitgever ook een productiehuis en kende de laatste jaren een groeispurt: het nam een meerderheidsparticipatie in de online jongerensite TAGMAG, nam de kunstuitgeverij MER over en richtte de academische imprint Owl Press op.