Paul O’Donnell nieuwe voorzitter EACA

News / People

Paul O’Donnell, chief executive van Ogilvy EMEA, is de nieuwe voorzitter van de European Association of Communications Agencies (EACA) voor een periode van twee jaar. Hij volgt daarmee Dominic Grainger op (chief executive office, WPP Specialist Communications), die sinds 2016 aan het hoofd stond van de EACA. 

Gezien 's werelds grootste advertentiemarkt momenteel een antwoord moet bieden op het Coronavirus én de Brexit, zal O'Donnell zich tijdens zijn tweejarige ambtstermijn concentreren op het versterken van de partnerships en samenwerking in heel Europa. Bureaus en nationale handelsorganisaties moeten meer dan ooit samenwerken om ervoor te zorgen dat haar diensten hun toegang tot de markt behouden, dat de werkgelegenheid voor haar mensen ondersteund wordt en dat er tastbare waarde voor klanten gecreëerd wordt. Ze hanteren de breedst mogelijke definitie van de 'Europese markt', inclusief opportuniteiten in Oost-Europa, Turkije en de voortzetting van de nauwe samenwerking met het Verenigd Koninkrijk, ongeacht de definitieve bepalingen van het officiële vertrek van Groot-Brittannië uit de EU.

Paul O'Donnell werkt al meer dan 30 jaar bij Ogilvy. Hij leidde geografische projecten in Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika en werkte samen met vooraanstaande internationale en lokale klanten. In mei 2014 werd Paul benoemd tot chief executive bij Ogilvy EMEA. Hij is lid van de International Executive Management Group van het bureau en is een executive partner van de Ogilvy Group Worldwide.

Naast het vertegenwoordigen van de Europese bureaus bij de Europese instellingen in Brussel, organiseert EACA de Effie Awards Europe, die de meest effectieve campagnes in Europa bekronen; en de IMC European Awards, waar de beste merkactiveringen uit de regio erkend worden. Enkele jaren geleden lanceerde EACA ook Inspire! by eaca, een hub voor onderwijs- en opleidingsmogelijkheden in de commerciële communicatiesector. Het doel is om de standaarden in de sector te verhogen door studenten en jonge professionals innovatieve en op maat gemaakte opleidingen aan te bieden.