Pauline Eeckhout 

New kids in town

Ik ben langzaam in de sector gerold. Mijn studie communicatiemanagement in Gent gaf me een heel brede basis. Ik ontdekte dat ik veel voldoening haalde uit vormgeving en ‘de dingen mooier maken’. Ik kreeg bijvoorbeeld ook veel complimenten op mijn bachelorproef omdat die mooi opgemaakt was, hoewel het niet meteen over een visuele opdracht ging.  

Na drie jaar communicatiemanagement was het tijd om me verder te verdiepen. Mijn keuze viel op ‘photo design’ als afstudeerrichting. Ik voelde me meer op mijn gemak met een camera dan met een potlood. De combinatie van een brede basis binnen communicatie en de specifieke skills binnen grafische vormgeving waren echt een aanrader. Bovendien mocht ik tijdens mijn jaren in Gent stage volgen bij Hannibal en yes, daar zit ik vandaag nog steeds, als designer! 

Ik ben dus als stagiair zogezegd ‘blijven plakken’ op mijn stageplaats. Daar heb ik, na goed vijf jaar, nog geen moment spijt van gehad. Hannibal is een heel dynamisch bureau, jong van geest én ambitieus. Ik heb mijn rol en takenpakket zien evolueren naar een heel gevarieerde mix van branding, foto shoots, webdesign, logo en brochure ontwerp en nog veel meer. Ook onze klantenportefeuille biedt een mooie mix van de KMO in de streek tot grote nationale en internationale merken. Aan uitdaging geen gebrek dus!