PepsiCo-medewerkers fotomodel in rekruteringscampagne

Communication / News

campagnefoto pepsico Het is geen geheim dat productiebedrijven in West-Vlaanderen moeite hebben om geschikt personeel te vinden. Ook bij PepsiCo in Zeebrugge staan diverse vacatures voor technische profielen open. Om die in te vullen lanceert het bedrijf daarom een opmerkelijke campagne - ontwikkeld door creatief bureau Kixx uit Loppem - die de eigen medewerkers centraal plaatst om zo de waarden van het bedrijf mee uit te dragen. “Werken bij PepsiCo is samen op expeditie trekken, nieuwigheden ontdekken en ervoor zorgen dat het schip de goede richting uitvaart,” vertelt Sandra Rotsaert, Talent Acquisition Manager van PepsiCo.making off campagnefoto PepsiCoPepsiCo stelt in België 950 mensen te werk. Het bedrijf is bekend van merken als Tropicana, 7UP, Cheetos, Doritos, Duyvis, Gatorade, Lay’s en Looza en is een van de grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijven ter wereld. PepsiCo Belux werkt vanuit drie locaties: Zaventem, Veurne en Zeebrugge. De vestiging aan de haven van Zeebrugge is vooral gekend als innovatieve producent van de fruitsappen van Tropicana.
De PepsiCo fabriek in Zeebrugge ligt pal in het havengebied en is een belangrijke schakel in de PepsiCo-keten. Vorig jaar vierde de fabriek haar vijftienjarig bestaan en in die periode onderging de vestiging een metamorfose. “In de sector van fast moving consumer goods moeten we alert zijn voor trends en inspelen op het gedrag van de consument. We stemmen daarop onze processen af en zetten het talent van onze eigen mensen optimaal in.” Pepsico3
Ook voor de openstaande – vaak technische - vacatures is flexibiliteit een troef. Met de uitdagende campagne ‘Dorst naar avontuur? Start expeditie Tropicana’ ging PepsiCo vanaf woensdag 10 april actief op zoek naar de juiste profielen. “We hebben er bewust voor gekozen om de eigen medewerkers centraal te plaatsen, want zij zijn onze ambassadeurs. Ze krijgen zelf de opdracht om de rekruteringsboodschap te verspreiden in hun netwerk of iemand aan te brengen.  We mikken breed, want ook schoolverlaters mogen solliciteren. Voor elk talent vinden we een job bij PepsiCo en dat dankzij een een goede begeleiding en omkadering,” licht Sandra Rotsaert toe.

Sandra Rotsaert

Sandra Rotsaert