Peter Neyt

Peter Neyt

New kids in town

“In 2011 schreef ik mezelf in aan de filmschool en ik was ambitieus, zoals veel aspirerende regisseurs. Waarom ook niet? Gaat het leven goed, dan is er tijd om te dromen. Ik wou kortfilms, televisie en uiteindelijk de Langspeler maken! Maar op de filmschool werden mijn voeten, voor de eerste keer, terug op de grond gezet. Mijn medestudenten hadden exact dezelfde skills en creatieve talenten als ik, en leraars hielpen ons graag herinneren aan het feit dat niemand afstudeert als regisseur.

Dus begon ik mezelf maar scenarist te noemen. Samen met een collega ging ik ideeën pitchen bij productiehuizen. Dat was de tweede keer dat ik met beide voeten op de grond gezet werd. Er was zeker wel interesse, maar niemand was bereid om zijn hand in het vuur te steken voor twee filmstudentjes met grote ideeën.

Af en toe rolden er toch opdrachtjes binnen. Zo mocht ik scenario’s schrijven voor een reeks internetspots bij reclameproductiehuis Wenneker.be. Twee maand later was ik er vast in dienst als scenarist/regisseur. Ik had geproefd van televisie en fictie, maar ik dans beter op het ritme van de reclamewereld. Ik maak reclamefilms en online video’s voor allerhande merken. Sommige van die films wonnen zelfs al awards, waaronder brons op de Cannes Lions, voor Audi City Lights (DDB). Gaat het leven goed, dan is er tijd om te dromen, maar deze voetjes blijven vanaf nu toch stevig op de grond.”