Philip Swinnen verlaat 87seconds

News / People

Zaakvoerder en mede-oprichter Philip Swinnen geeft na 8 jaar de fakkel door bij 87seconds. Dit werd in onderling overleg overeengekomen met moederbedrijf Datawords. De dagelijkse operationele leiding van het Brusselse team gaat over naar Dimitri Cleeren en Frédéric De Decker.

87seconds, in 2012 opgericht door Thibaut Dehem en al gauw versterkt door Philip Swinnen, werd in 2018 overgenomen door het Franse Datawords. Dehem verliet het bedrijf begin 2020 om zich onder andere vast te bijten in de heropstart van de fashion retailer Cameleon. Een jaar later valt nu de beurt aan mede-oprichter Philip Swinnen. Dehem en Swinnen leidden het bedrijf doorheen een opmerkelijke exponentiële groei, sterke Europese positionering, de verkoop aan moederbedrijf Datawords en een pittig coronajaar.

Dimitri Cleeren en Frédéric De Decker vormen vanaf heden het nieuwe ervaren managementduo dat de leiding neemt over het Brusselse team en de activiteiten op de Belgische markt. De markt toont zich dan ook helemaal klaar en zo goed als stabiel na een moeilijker 2020. Bij 87seconds kan men na een eerste half jaar terugkijken op een succesvolle relance, met een positief omzetcijfer, het winnen van een aantal nieuwe klanten en awards en de oplevering van ambitieuze projecten. Ook de rebranding zit in een laatste fase, inclusief nieuwe website en uitbreiding van de diensten.

“Na 8 jaar aan het hoofd van een groeiende en dynamische startup is het tijd voor iets anders. Na vele waters te hebben doorzwommen bij 87seconds, waaronder een pittig coronajaar, kijk ik uit naar iets nieuws,” zegt Philip Swinnen. Ik hoop van ganser harte dat 87seconds goed vaart. Het is een geweldig team met een prachtige bedrijfscultuur. Ik wens mijn collega’s, en vrienden, het allerbeste toe. Dimitri en Frederic zijn dan ook de meest aangewezen mensen om de koers, en de onnavolgbare bedrijfscultuur die zij van dag 1 hebben meegekregen, zonder compromissen verder te zetten.”

“Met het vertrek van Philip sluiten we een significant hoofdstuk af,” besluit Frédéric De Decker. “Vandaag doen we verder met waar we goed in zijn, het creëren van sterke video content. Tegelijkertijd kijken we ook naar de toekomst. Zo zijn we reeds bezig met het uitbreiden van ons team met getalenteerde collega’s en staan er terug heel wat vacatures uit. Samen met Dimitri en alle collega’s bouwen we met veel goesting verder op een solide basis dankzij onze leermeesters Philip en Thibaut.”