Pierre Fabre vertrouwt mediastrategie en -aankoop Benelux toe aan Publicis Groupe België

Budgets / News

Les Laboratoires Pierre Fabre hebben enkele maanden geleden een mediapitch georganiseerd waaraan verschillende bureaus hebben
deelgenomen. Publicis Groupe heeft de finale gewonnen en de Laboratoires Pierre Fabre gaan een samenwerking aan met Publicis Groupe België als mediapartner voor de Benelux. In die constellatie zal België als hub fungeren voor de verschillende markten. Publicis Groupe Belgie wordt verantwoordelijk voor strategisch advies, mediaplanning en media-aankoop. De samenwerking start op 1 januari 2024.

Les Laboratoires Pierre Fabre is een Frans farmaceutisch bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van farmaceutische en dermo-cosmetische producten. Het bedrijf is bekend van merken zoals Eau Thermale Avène, Klorane, Ducray, Furterer, A-Derma en andere en staat bekend om zijn toewijding aan innovatie en kwaliteit in de gezondheidszorgsector, met sterke humanistische waarden. 86 procent van de groep is in handen  van de FONDATION PIERRE FABRE, een erkende stichting die strijdt tegen ongelijkheden in de toegang tot gezondheidszorg wereldwijd (35 programma's in 21 landen).

"We zijn verheugd om de lokale samenwerking te starten met Publicis Groupe voor de dermo-cosmetische merken van Les Laboratoires Pierre Fabre," zegt Florence Speck, digital & communication manager DCPC Benelux. "Publicis Groupe heeft ons overtuigt met relevante insights gebaseerd op concrete data die tijdens de pitch werden gepresenteerd, hun slimme 360-benadering, ook vanuit een Benelux perspectief, evenals het jonge en gemotiveerde team."

Sascha Van der Borght, CMO Publicis Groupe Belgium bevestigt: “Wij zijn verheugd om de start van onze nieuwe samenwerking met Pierre Fabre aan te kondigen. We kijken uit naar een ambitieus en vruchtbaar partnership waarin we gezamenlijk streven naar innovatie en succesvolle projecten. Onze teams zijn bijzonder enthousiast over de synergie die deze samenwerking met zich zal
meebrengen.”

 

 

Photo by x ) on Unsplash