Pieter De Cock versterkt Influo als sales manager

News / People

Influo verwelkomt een nieuw teamlid, Pieter De Cock. Zijn expertise moet Influo helpen om zijn netwerk op verschillende markten wereldwijd te helpen groeien en uitbreiden.

Influo is een influencermarketingbedrijf dat zich richt op het bieden van ondersteuning aan merken en influencers bij het navigeren door de branche. Een oplossing voor eenvoudig beheer van samenwerkingen met influencers, alsook alle betrokken partijen een kans geven om hun netwerk te laten groeien en een breed publiek te bereiken. Pieter De Cock begon zijn carrière ruim tien jaar geleden bij De Persgroep als regionaal accountmanager: “Ik heb alles zelf moeten leren over SEO, SEA, digitale strategie, campagne management, etc. Daarna heb ik, na veel leren en onderzoeken, met succes Mediablend opgericht en geïmplementeerd in De Persgroep. Zo konden we grip houden op het verschuivende marketingbudget van onze klanten.”

Na een succesvolle start van Mediablend is De Persgroep gefuseerd met Medialaan, en helaas is Mediablend gestopt. Maar zijn professionele avontuur schakelde zich over naar een volgende versnelling: hij werd gevraagd om de digitale strateeg te worden van het creatieve campagneteam dat zich richtte op native & creative advertising. “Nog een jaar later kreeg ik de kans om terug te gaan naar waar het allemaal begon: sales. Maar niet als accountmanager, wel als salesmanager bij FCR Media. Daar heb ik twee jaar lang een team van 13 accountmanagers gecoacht, aangestuurd en begeleid.” Zijn ambitie om het bedrijf te helpen groeien, bracht hem ertoe zijn professionele kennis uit te breiden en uitgebreide ervaring op te doen in verkoop en marketing, die hij nu zal toepassen om Influo internationaal te helpen groeien. “Midden in de pandemie heb ik een keuze gemaakt: op zoek naar een ambitieus start-up/scale-up bedrijf waar ik mijn energie en strategische vaardigheden kan gebruiken om een ​​verschil te maken zonder 1000 stappen, stromen en goedkeuringen om de verandering door te voeren. Die zoektocht bracht me bij Influo.”

“Influo heeft ongelooflijk veel geluk om zo'n hoogwaardig teamlid, veelzijdig en ervaren op vele gebieden, in haar gelederen te hebben. Zijn expertise zal Influo zeker naar een hoger niveau tillen, zowel lokaal als wereldwijd," besluit Maarten Kesteloot, CEO Influo.