Pizza Hut zoekt originele pizzarecepten

Crea / Marketing / News

Pizza Hut Pizza Awards 2016Voor het tweede jaar op rij gaan Wax Interactive en Pizza Hut op zoek naar de favoriete pizza van de Belgen. In drie stappen kan iedereen zijn of haar recept letterlijk op de kaart zetten bij Pizza Hut: registreer je favoriete homemade recept, overtuig de jury tijdens de masterclass en win de finale battle. Dankzij de campagne van 2015 kreeg Pizza Hut veel inzicht in de voorkeuren van de Belgen. Dit jaar gaan ze nog een stapje verder: pizzaliefhebbers kunnen via een smaaktest hun smaakprofiel ontdekken en zo inspiratie opdoen voor hun eigen creatie of een nieuwe Pizza Hut pizza ontdekken. Voor dit alles ontwierp Wax Interactive de unieke pizza-awards website.

Nieuw is dat de pizza’s van de twee finalisten al verkrijgbaar zullen zijn bij Pizza Hut alvorens de winnaar gekend is. Zo kunnen klanten proeven alvorens hun stem uit te brengen. De winnende pizza zal dit najaar beschikbaar zijn in alle Pizza Hut restaurants. De winnaar wint eveneens een Toyota Aygo en eeuwige roem bij Pizza Hut. Het ‘recept’ van de wedstrijd is eenvoudig:

  1. Registreer je idee/recept op www.pizza-awards.be. De finalisten worden gekozen op basis van het aantal stemmen voor hun creatie en het oordeel van de Pizza Hut-jury.
  2. De 10 finalisten krijgen de kans om te jury te overtuigen tijdens de Pizza Hut-masterclass.
  3. In de finale nemen twee kandidaten het tegen elkaar op: verlekker alle Pizza Hut-bezoekers in de finale met jouw recept en win de battle!

Tot 2 mei kan iedereen met zijn of haar recept deelnemen via www.pizza-awards.be. De masterclass vindt plaats op 12 mei en tijdens de zomer zal de Battle tussen de finalisten uitgevochten worden in de Pizza Hut-restaurants. De nieuwe pizza zal tenslotte vanaf 30 augustus officieel verkrijgbaar zijn bij Pizza Hut.

Pieter-Jan Priem, accountmanager bij Wax Interactive: “Om het engagement met de doelgroep van Pizza Hut extra te versterken organiseren we dit jaar ook een smaaktest. Door middel van deze test kan je op een toffe en intuïtieve manier kennismaken met tal van verrassende pizza’s en zo nieuwe ingrediënten ontdekken. Pizza Hut is daarmee de eerste restaurantketen in België die gaat voor crowdsourcing en volledig de kaart trekt van engagement met hun klanten.”

Sinds de lancering van het project op 22 maart werden al 800 pizzarecepten geregistreerd, ontdekten al 1.500 bezoekers hun smaakprofiel en bleek de website erg populair: mensen blijven gemiddeld 3 minuten op de website en het bounce percentage is slecht 30% wat voor een campagne website uitzonderlijk laag ligt.

Chantal Hanot, marketingdirecteur Pizza Hut: “Het idee groeide bij ons al langer. We krijgen van onze klanten de laatste jaren meer en meer ideeën voor nieuwe pizza recepten. Bovendien is de “foodie” trend een echt begrip geworden en de consument wordt zich ook steeds bewuster van wat hij wél en niet wil eten. We willen op deze manier een platform bieden om hen de kans te geven om met ons mee te denken en zo ook zéér bewust naar onze consument te luisteren. Pizza Hut heeft een traditie en geschiedenis als marktleider op het vlak van innovatieve pizza recepten. De campagne van 2015 was een groot succes omwille van het enthousiasme van de Pizza Hut fans en het leuke concept van de campagne. Ook dit jaar halen we onze inspiratie rechtstreeks bij de consument.”

Belgen kunnen nieuw pizzarecept wel smaken 

In 2015 gingen WAX Interactive en Pizza Hut al op zoek naar hét nieuwe pizzarecept. Iedereen kon zijn of haar 'very individual pizza( voorstellen en diegene die de meeste stemmen had, kon een Toyota Aygo winnen. De winnende pizza, Thai Curry, stond bovendien op de menukaart in alle Pizza Hut restaurants in België tijdens de zomer van 2015. De campagne kon aftikken op 60.000 geïnteresseerden bezoekers op de website, 4.500 pizza-fans die deelnamen aan de wedstrijd en ze creëerden maar liefst 3.000 recepten.