PLACEB’EAU. DE PIL DIE JE BETER DOET DRINKEN

Crea / News

We drinken te weinig water! Spa introduceert daarom Placeb’eau. Een pil om Belgen eraan te herinneren dat het drinken van voldoende zuiver water essentieel is voor het behoud van hun gezondheid.

Uit cijfers blijkt dat 2 Belgen op 3 onvoldoende water drinken (bron: Indiville, onderzoeksbureau Leuven). Anderzijds zijn diezelfde Belgen dan weer absolute grootverbruikers van medicijnen (bron: Christelijke mutualiteit, 2019). Newpharma registreerde sinds 2020 zelfs een stijging van meer dan 40% in de aankoop van vitamines en voedingssupplementen. Inspelend op deze trend: hoe zorg je ervoor dat meer Belgen meer water gaan drinken? Juist, ‘there’s a pill for that!’. Spa introduceert Placeb’eau. Een nieuwe pil, met vele mogelijke voordelen. Waaronder deze: het bevorderen van de spijsvertering, het behouden van de normale lichamelijke functies, het aanhouden van de normale cognitieve functies, het beter regelen van de lichaamstemperatuur, en het bevorderen van de leverfunctie.

Voor wie alles wil weten: Wat er in deze pil zit? Absoluut niets. Maar neem ze gewoon 8 keer per dag, met een glas puur water. Want dan heb je dus voldoende water gedronken, en dat is dan weer goed voor je gezondheid. Placeb’eau is de knipoog van Spa om alle Belgen aan te moedigen om méér water te drinken, om zo beter voor hun gezondheid te zorgen.  Dit ‘beter drinken’-initiatief sluit naadloos aan bij de bredere ‘Beter drinken. Beter leven.’ missie van Spa. Want, hoe kunnen we beter leven? Het antwoord hierop is simpel: door beter te eten en te bewegen. Wat we echter niet altijd beseffen is dat ook beter drinken kan helpen.

Voldoende drinken. Puurder drinken. Duurzamer en natuurlijker. Placeb’eau is uiteraard geen medicijn en werd ook niet ontwikkeld voor het behandelen van een bepaalde aandoening. Placeb’eau wil wél je hydratatieniveau optimaliseren, door je eraan te herinneren om meer te drinken. Als je een glas water drinkt bij elke Placeb’eau-pil die je inneemt, drink je zo tot 8 glazen per dag. 

Credits

Client: SPADEL

Product: SPA®

Contacts: Mélanie Decelle, Séverine Du Champs, Zocha Mikolajczyk, Marianne Van Lathem, Tamara Daumerie

Agency: Happiness Brussels

Executive Creative Management: Karen Corrigan

Chief Creative Officer: Geoffrey Hantson

Executive Creative Director: Philippe Fass

Creative Content Directors: Jil Dockx, Lode Vochten

Strategic Director: Isabelle Koelman

Connectivity Planner: Marine Vandenplas

Concept Provider: Isabel Snellen, Frederik Clarysse

Content Provider: Brent Roofthooft

Copywriters: Stéphane Opdenbosch, Dee Verwaertermeulen, Elmer Tazartez

Business Director: Kris Van den Brandt

Account team: Stef Cuypers, Emmanuelle Hoet, Yente Janssen

Art Direction: Iliana Couvez

Head of Design: Dries Lauwers

Graphic Designers: Lore Snauwaert, Karel Chanterie, Jonathan Kalifat

DTP: Loïc Lenoble

Head of Production: Bart Vande Maele, Arthur De Wachter

Head of Motion: Remke Faber

Motion Designer: Simon Schuurman, Bart Callaerts

Director: Simon Schuurman

DOP: Thomas Ost