Plan International en Choco in de bres voor meisjes

Crea / News

Plan International Onder het moto ‘unlock the power of girls’ zet Plan International al enkele jaren in op meisjes. Om te ijveren voor gelijke rechten, maar ook om het geweld tegen meisjes wereldwijd te doen stoppen. Terwijl de ngo daartoe specifieke projecten op poten zet, zorgt choco voor een opvallende radiospot en een online campagne.
Problematiek: er kraait geen haan om het feit dat meisjes overal ter wereld uitgescholden, aangerand en zelfs vermoord worden. Een confronterende campagne, die de Belg met de neus op de feiten drukt, was dus noodzakelijk: stopping power om het geweld te stoppen, zeg maar. Radio en online media vormden de strategische aanbeveling, omdat ze een mooie combinatie van awareness en fondsenwerving vormen.

Choco schreef een radiospot uit waarin Koen Wauters vertelt hoe een meisje in Ecuador op de bus stapt. Drie mannen komen rond haar zitten en bedreigen haar. Een vrouw vraagt Koen om te stoppen, ze wil dit niet horen. De feiten worden alleen maar erger, tot de vrouw het uitschreeuwt: stop! En dat is inderdaad wat er moet gebeuren: het geweld tegen meisjes moet stoppen, en wel nu. De radiospot vraagt om aandacht op de grootste Vlaamse en Waalse zenders.
De campagne werd aangevuld met een online luik op Facebook en Instagram. In de online video’s en beelden voor statische posts zien we een meisje stop roepen en een afwerend gebaar maken met de handen: een duidelijke aanklacht én tegelijk een oproep om Plan International te steunen.