Play-familie gooit diversiteit in de strijd

Media / News

Play4 toont Vlaanderen in al zijn verscheidenheid: bij de populaire Cooke & Verhulst Show schuiven dit najaar vooral vrouwen aan, Olympisch kampioene Nina Derwael en #LikeMe-ster Maksim Stojanac zijn de eerste BV’s die uit de bol gaan in Dancing with the Stars, Adil en Bilall doen de Vlaamse kerktoren vergeten door fictiegrenzen te verleggen in Grond, Erik Van Looy toont met een ongekende variatie van Slimste Mens-juryleden opnieuw de breedste staalkaart van de humoristen van morgen, Joris Hessels en Dominique Van Malder helpen asielhonden in Viervoeters aan nieuwe baasjes, terwijl in het razendspannende nieuwe Klopjacht onbekende Vlamingen van de radar proberen te verdwijnen terwijl ze op de hielen gezeten worden door de best getrainde topspeurders.

GoPlay brengt al enkele seizoenen de meest bekeken Vlaamse tienerfictie met wtFOCK, en legt nu ook het Antwerps meisjesvoetbal bloot in het gloednieuwe Panna. “Deze actuele Vlaamse fictie maakt het verschil en is niet alleen vernieuwend voor tieners, maar toont Vlamingen hoe we in 2021 leven”, zegt programmadirecteur Annick Bongers. Net zoals een verrassende en diverse groep acteurs ook centraal staan in de nieuwe fictiereeks Grond, met de hedendaagse creatieve beeldtaal van Adil en Bilall op maat van Play en in 2022 ook op Streamz en wereldwijd op Netflix. Dat ook Nina Derwael en Maksim Stojanac deelnemen aan Dancing with the stars illustreert dat amusement dit najaar nergens anders zo verrassend is als bij Play4.”

Bekende Vlamingen zie je overal, op Play4 tonen onze programmamakers hen dit najaar zoals je ze nergens anders ziet. Annick Bongers: “Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis trekken in het nieuwe programma Missie Griekenland (werktitel) met BV’s op avontuur op een idyllisch Grieks eiland, James Cooke maakt voor sterren als Natalia en Niels Destadsbader dé musical van hun leven. Dit najaar ook nieuwe frisse programma’s op maat van Play: zoals het nieuwe Viervoeters met Joris Hessels en Dominique Van Malder, en het verrassend actueel spannende Klopjacht. Vooral ook vernieuwende formats, ze versterken onze vaste menukaart waarop nieuwe seizoenen van Play4-klassiekers De Verhulstjes (in Saint-Tropez), Bake off Vlaanderen, De Rechtbank en De Slimste Mens ter wereld centraal staan. Scheire en de Schepping is helemaal terug van (eigenlijk nooit echt) weggeweest.”

Story image

 

Klopjacht (NIEUW)

Story image

 

Kan je in België van de ene op de andere dag van de radar te verdwijnen? Wie kan je vertrouwen wanneer iedereen naar jou op zoek is? Hoe blijf je uit handen van de opsporingsdiensten in een land waar alles gezien wordt? Play4 gaat met het gloednieuwe, avontuurlijke en spannende programma Klopjacht de uitdaging aan: in een zenuwslopend kat- en muisspel proberen 12 Vlamingen 17 dagen lang uit handen te blijven van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector. Een speciaal voor het programma opgericht opsporingsteam onder leiding van een topspeurder van de Federale Gerechtelijke Politie doet er alles aan om de voortvluchtigen zo snel mogelijk te pakken. De voortvluchtigen worden gezien als ontsnapte criminelen en daarom beschikken de speurders over alle denkbare middelen om hen te lokaliseren.

Het aftappen van telefoongesprekken, social media updates, bankkaarten traceren, het bekijken van bewakingscamerabeelden en internetactiviteiten in kaart brengen: een arsenaal aan middelen wordt ingezet om de voortvluchtigen in te rekenen. Altijd al benieuwd geweest hoe speurders te werk gaan? Play4 biedt met Klopjacht een unieke inkijk in het werk van Belgische opsporingsdeskundigen. 17 dagen lang wordt de groep kandidaten opgejaagd wild. Slaagt iemand erin om 17 dagen lang, 400 uur, onder de radar en uit handen van de speurders te blijven? Wie er na 17 dagen in slaagt om niet gepakt te worden en er in slaagt om België te verlaten op het eindpunt, wint Klopjacht.

Grond (NIEUW)

Story image

 

Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst? Wanneer Ishmael – Smile voor de vrienden – het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden: “Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier…”. Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen opent Smile hiermee de doos van Pandora. Dat is het verhaal van de nieuwe fictiereeks Grond

Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans zijn de regisseurs van dienst. Adil en Bilall verdienden hun strepen met enkele succesvolle producties in binnen- en buitenland zoals Black, Patser en recent de Amerikaanse box office hit Bad Boys For Life. Mathieu heeft heel wat ervaring met zowel Nederlandstalige als Franstalige producties zoals Unité 42, Gent West en Vermist. Grond kon voor het script rekenen op Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle en Dries Heyneman. Zij schreven onder andere ook Bevergem. De cast bestaat uit een brede mix van acteurs en actrices met o.a. Yassine Ouaich (GR5), Charlotte De Bruyne (De Twaalf), Barbara Sarafian (Gevoel Voor Tumor), Tom Vermeir (De Twaalf), Reinhilde Decleir (Beau Séjour), Saïd Boumazoughe (Patser), Mourade Zeguendi (Gina & Chantal), Ahlaam Teghadouini (Hoodie), Dries Heyneman (Bevergem), Ward Kerremans (Penoza), Emilie De Roo (16+) en Wannes Cappelle (Bevergem).

Grond gaat later dit najaar in wereldpremière op Play4 en nadien ook op Streamz. Netflix covert de rest van de wereld en zal de reeks op latere datum ook in België aanbieden.

Missie Griekenland (NIEUW - werktitel)

Story image

 

Toen ze twee jaar geleden met een zeilboot de Atlantische Oceaan overstaken, smeedden Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham een band voor het leven. Allebei beseften ze dat weg van de wereld de tijd nemen om na te denken over het leven en te ontspannen, te lachen, te genieten van de eenvoudige dingen, een krachtig mentaal medicijn is in deze hectische tijden. Dit najaar wacht Jani en Otto-Jan een niéuwe odyssee, en die is Griekser dan ooit. In hun vakantiehuis op Sifnos, een klein eiland in de westelijke Cycladen, nodigen ze acht bekende gasten uit om bij hen tot rust komen, en weer energie op te doen. Alleen: wie die gasten zijn, weten ze niet op voorhand. 

Of de twee goeie gastheren zijn, zal nog moeten blijken, want ze zullen voor alles op zichzelf aangewezen zijn. Een propere kamer, een copieus avondmaal, de klok rond entertainment… Zodra een gast toekomt, is het improviseren geblazen, en hebben ze 48 uur om hem of haar als herboren op de ferry huiswaarts te krijgen. Hierbij maken ze gretig gebruik van al wat Sifnos te bieden heeft, daarin bijgestaan door de immer sympathieke eilandbewoners. Een frisse duik in het kobaltblauwe water, een culinaire verrassing in een van de typische taverna’s of gewoon een goed gesprek op een witgepleisterd dakterras… Niks moet, alles mag. De schoonheid ontdekken van Sifnos en zijn inwoners, en een totaal andere kant leren kennen van Jani, Otto-Jan én hun gasten? Dat kan later dit najaar in het nieuwe Woestijnvis-programma Missie Griekenland (werktitel).

Viervoeters (NIEUW)

Story image

 

Een hond is meer dan een huisdier, het is een vriend voor het leven waar lief en leed mee gedeeld wordt. Hoewel heel wat mensen op zoek zijn naar fijn hondengezelschap, komen ze maar al te vaak terecht bij malafide broodfokkers. Ondertussen wachten jaarlijks nog steeds zo’n 4000 honden in het asiel op een nieuwe thuis. De asielen zitten dan ook overvol en het aantal asielhonden blijft toenemen. Ook corona lijkt voor een pijnlijke stijging te hebben gezorgd. In het nieuwe televisieprogramma Viervoeters gaan Vlaanderens liefste hondenfluisteraars Dominique Van Malder en Joris Hessels proberen om dat probleem voor een groot deel op te lossen. Zij willen zoveel mogelijk honden koppelen aan nieuwe baasjes en hen opnieuw een warm nest bezorgen. 

Samen zorgen ze voor de nodige fun en leven ze mee met de baasjes en hun (toekomstige) hondje in de zoektocht naar de ideale match. En ook de baasjes krijgen alle hulp bij het kiezen van hun trouwe viervoeter. Dominique en Joris worden immers bijgestaan door een team van experten: An Fransen (expert Dierenasiel Genk), Laura Bangels (hondengedragsdeskundige), Morgane van Ravestyn (expert Dierenasiel Veeweyde Turnhout), Koen Van Daele (expert Dierenasiel Blauwe Kruis van de Kust). Dat doen ze met als ultieme doel om iedere hond een liefdevolle thuis te geven.

De Verhulstjes Saint-Tropez (NIEUW)

Story image

 

Bienvenue à Saint-Tropez! Want dit seizoen verwelkomen De Verhulstjes ons in hun prachtige villa aan de Franse Rivièra. De badstad die wereldberoemd werd door de ravissante Brigitte Bardot, de kolerieke doortocht van Louis de Funès en de vele amoureuze en glamoureuze avonturen van de rich and famous. Gert en zijn Verhulstjes verloren er hun hart aan zon, zee en rosé en brengen er hun verdiende zomervakantie door en dit najaar mogen wij mee! Do you do you do you St-Tropez!

James De Musical (NIEUW)

Story image

 

Wat hebben Priester Daens, Jezus en de Leeuwenkoning met elkaar gemeen? Een bijzonder kapsel hoor ik je luidop denken? Klopt. Maar bovenal: ze hebben allemaal een musical over hun eigen leven gekregen. Waarom bestaat er nog geen musical van onze eigen Vlaamse sterren? Daar brengt James Cooke verandering in! James ontvangt acht centrale gasten in het NT Gent. Niels Destadsbader, Philippe Geubels, De Pfaffs, Jani Kazaltzis, Willy Sommers, Natalia, Gert Verhulst en Margriet Hermans laten zich verrassen met een musical over hun leven. Persoonlijke en verrassende verhalen (neen, je weet echt nog niet alles over bekend Vlaanderen). Kleine en grote emoties. Een lach en een traan. Maar vooral heel veel show. En jij kan erbij zijn. Vanop de allereerste rij.

Scheire en de Schepping (NIEUW SEIZOEN)

Story image

 

Scheire en de schepping is back from the future met een gloednieuw seizoen en een karrenvracht aan wonderlijke wetenswaardigheden. Lieven Scheire wordt bijgestaan door eenmansorkest Stijn Cole, vier onwetende, maar uitzonderlijk goed geschapen panelleden en alziende entiteit Googleman. Er komt ook elke week een vorst der vorsers langs: een schepper die ons verbaast met een ongeziene uitvinding of verrassend onderzoek. Wat is het eenzaamste geluid ter wereld, hoe print ik een lever en waarom ga je beter niet samenwonen met een dolfijn? Je komt het allemaal te weten in het studiolabo van Lieven Scheire en zijn vorsende medemensen. 

Huizenjagers Buitenland (NIEUW)

Story image

 

Na een woelige periode waarin reizen zo goed als onmogelijk was, komt er dit najaar een vervolg op het succesvolle Huizenjagers … in het buitenland! In de nieuwe reeks Huizenjagers Buitenland trekken makelaars deze zomer met hun kandidaat-kopers naar Toscane, Costa Brava, Silver Coast, Algarve, de Provence, Kreta en Tenerife. Van een gezellige bungalow met een zwembad tot een afgelegen woning in de bergen. Alles kan en niets is teveel gevraagd voor de Huizenjagers van dienst. De bekende Huizenjagers-formule blijft behouden, maar er is wel een grotere rol weggelegd voor de regio en de lokale bezienswaardigheden. 

Heel wat Belgen laten zich verleiden tot de aankoop van een tweede verblijf in het buitenland en elke dag opnieuw overwegen andere landgenoten om hetzelfde te doen. Over de landsgrenzen heen liggen er immers heel wat parels van huizen voor het grijpen, maar hoe vind je die ideale vakantiewoning? De makelaars van dienst wonen stuk voor stuk in hun nieuwe moederland. Ze kennen de streken dus als hun broekzak en hun broekzak zit vol streken.

In Huizenjagers Buitenland strijden elke week drie makelaars naar goede gewoonte om de gegeerde trofee. Zij zetten alles op alles om elke dag opnieuw een huis te verkopen aan de veeleisende kandidaat-kopers. Wie op het einde van de week het meeste punten weet te verzamelen, kroont zich tot winnaar. 

UEFA Europa League & UEFA Europa Conference League (NIEUW)

Story image

 

Wie na de passage van de Rode Duivels en de knappe overwinning van Italië op het EK maar niet genoeg kan krijgen van Europees voetbal, zit vanaf dit najaar goed bij de Play-familie. SBS Belgium en Play Sports hebben namelijk de rechten verworven voor de livewedstrijden van de UEFA Europa League én de nieuwste Europese voetbalcompetitie: de UEFA Europa Conference League. De komende drie jaar – van 2021 tot 2024 – meten onze Belgische clubs zich met de Europese grootmachten. De wedstrijden van beide topcompetities zullen telkens afgewerkt worden op donderdag en zijn te zien op Play4 of Play6. 

Gilles De Coster staat in voor de presentatie en verzorgt de voor- en nabeschouwing. Bart Raes is de vaste commentator van dienst. Ook Play Sports Open zal elke speeldag een wedstrijd uit deze competities live uitzenden, en net als vorig jaar zijn minstens vier wedstrijden per speeldag te bekijken via Play Sports. 

Sports Late Night

Story image

 

Ook in 2021 blijven Gilles De Coster, Bart Raes en Joris Brys met Sport Late Night op post om de kijker door de hoogtepunten en doelpunten uit de Jupiler Pro League te gidsen. Ze blikken daarnaast vooruit op de volgende speeldag en werpen een blik op het klassement. Sports Late Night is er elke zaterdag en zondag.

De Rechtbank (SEIZOEN 11)

Story image

 

Wat als je zo erg verslaafd bent dat je niet meer weet dat je gisteren je vriendin bont en blauw geslagen hebt? Of wat als de politie je tegenhoudt terwijl je 70km/u rijdt met een elektrische step?

Diefstal, oplichting, stalking of een corona-overtreding. In het elfde seizoen van De Rechtbank zit je weer op de eerste rij. Straffe zaken en getuigenissen waarin beklaagden en rechtzoekenden hun verhaal doen. Want: wat als je terugkeert uit het buitenland en er woont plots iemand anders in je gehuurde appartement? Wat als je samen met 17 vrienden betrapt wordt op een huisfeest tijdens de lockdownperiode? Of wat als je meerijdt met vrienden en er bij een controle een rugzak vol drugs in de auto wordt gevonden? Ook dit seizoen nemen de rechters je mee achter de schermen. En tonen ze hoe moeilijk het soms is om knopen door de hakken, het recht te laten geschieden en eerlijke vonnissen te vellen.

De rechters van het elfde seizoen van De Rechtbank zijn: politierechter Dominique Reyniers (Antwerpen), politierechter Chris De Roy (Sint-Niklaas), onderzoeksrechter Miriam Schoors (Leuven), afgevaardigd vrederechter Jo Vanbelle (Elsene), vrederechter Jan Vandeborne (Maasmechelen), correctionele rechter Sandrine Hermant (Charlerloi), correctionele rechter Guido Casier (Kortrijk), onderzoeksrechter Laurence Wauthier (Charlerloi). En ook een bekend gezicht van het voorbije seizoen: politierechter Marco Ossena Cantara (Verviers).

Het elfde seizoen van De Rechtbank wordt ook opgeluisterd door een spraakmakende podcast.

De Slimste Mens ter Wereld (SEIZOEN 19)

Story image

 

Prossimamente verbreekt de capi di tutti quizi, de quizfather der televisiewereld, Erik Van Looy zijn jaarlijkse omertà en maakt hij de kandidaten bekend die dit najaar zullen strijden, zweten en weten om de meest gegeerde titel van slimste mens ter wereld. Zou het Niels Destadsbader, Laura Tesoro, Dorian Liveyns, Jan Verheyen of Sandra Bekkari kunnen zijn? Wie gaat dit seizoen voor een monster record deelnames à la Ella? Krijgen we opnieuw een exclusief vrouwelijke finale? En wie volgt Catherine Van Eylen op en neemt de begeerde oorkonde mee naar huis? Veel vragen maar vooral ook veel antwoorden in het negentiende (!) seizoen van De slimste mens ter wereld

De Cooke & Verhulst Show (SEIZOEN 2)

Story image

 

James Cooke en Gert Verhulst zijn dit najaar opnieuw onze gastheren van de best bekeken talkshow van het moment. Frisse televisie, fijngevoelige onderwerpen en meer diepgang in de gesprekken. Want aan tafel bij Gert en James moet alles bespreekbaar zijn. Daarvoor krijgen ze heel wat vaste gasten over de shiny floor want Tine Embrechts, Margriet Hermans, Rani De Coninck, Amelie AlbrechtLotte Vanwezemael en Herman Brusselmans zorgen dit najaar mee voor verfrissing in een ongetwijfeld warm televisieseizoen. 

Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 5)

Story image

 

Geen zee, strand en wind in het vijfde seizoen van Bake off Vlaanderen. Dit jaar wordt de iconische witte tent opgebouwd in het prachtige domein van het Rubenskasteel in Elewijt. Wel terug van de partij zijn gastheer Wim Opbrouck, juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender samen met tien nieuwe gepassioneerde amateurbakkers. Dit seizoen krijgen de bakkers onder meer hoog bezoek van niemand minder dan de ‘koning van de klassiekers’. Wie zich de winnaar van 2021 mag kronen krijgt u allemaal te zien in het najaar op Play4.

Junior Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 2)

Story image

 

Gastheer Jeroom Snelders, juryleden Regula Ysewijn en Dominique Persoone zijn dit najaar terug de steun en toeverlaat van de junior amateurbakkers in het tweede seizoen van Junior Bake Off Vlaanderen. Gedurende zes weken strijden acht nieuwe jonge amateurbakkers vol passie, liefde en flower power en dat doen ze - net als hun volwassen tegenhangers - in de tuin van het prachtige domein van het Rubenskasteel in Elewijt. Wie volgt Cato op en mag zich kronen tot ‘Beste Junior Bakker’ in het tweede seizoen van Junior Bake Off Vlaanderen en wie is toch dat geheimzinnig engeltje dat onze wall siert?

Het resultaat van de jonge baktalenten zal eerst gratis bij Telenet te zien zijn voor alle Telenet TV-klanten, later op Play4. 

Dancing with the Stars (SEIZOEN 3)

Story image

 

Na James Cooke, danste Julie Vermeire zich met een brede glimlach naar de overwinning in het afgelopen seizoen van Dancing With The Stars. En na anderhalf jaar zonder de bikkelharde competitie wegens corona, gaat de danswedstrijd opnieuw door. In 2021 gaat Play4 dus op zoek naar de best dansende BV in een derde seizoen van de succesvolle liveshow. Een brede waaier aan bekende gezichten gaan dé dansuitdaging van hun leven aan en pushen hun lichaam tot het uiterste op de dansvloer. Jive, tango of modern, de kandidaten moeten in elke stijl zien uit te uitblinken en de jury verwacht niets minder dan een prestatie van professioneel topniveau. Welk koppel heeft de beste moves en weet de jury en de kijkers thuis te verleiden? De eerste kandidaten zijn alvast bekend: Olympisch kampioene Nina Derwael en #LikeMe-ster Maksim Stojanac. 

Story image

 

Bij Play5 zit de kijker ook dit najaar goed voor een dagelijkse portie fun, no-nonsense reality en fictie 

Story image

 

Vanaf donderdag 27 augustus is je favoriete guilty pleasure terug, Temptation Island: Love or Leave, waarin twee Vlaamse en twee Nederlandse koppels elkaar de vrijheid geven om uit te zoeken of ze daadwerkelijk voor elkaar bestemd zijn. Of dat er iemand anders is die beter bij hen past? Daarmee zetten ze hun voornamelijk langdurige relaties volledig op het spel en hebben ze zowat alles te verliezen. Donna en Nico, Delphine en Bert, Wouter en Julia & Koen en Deborah gaan de uitdaging aan. In Temptation Island: Love or Leave zijn de vrijgezellen zelf niet op zoek naar een snel avontuurtje, maar naar oprechte liefde. Vinden ze die bij één van de koppelhelften of houden de relaties stand? Viktor Verhulst en Monica Geuze staan hen bij in dit spannende avontuur.

In de gloednieuwe realityreeks Dance Dreams volgt Play5 later dit najaar zeven jonge Vlaamse dansers en hun ouders die zich voorbereiden op de bekende Dance Waves Competition. We volgen de dansers tijdens de intensieve voorbereidingen, tijdens hun highs and lows, maar Dance Dreams focust zich ook op hun ouders, en de grote en kleine emoties die bij het opvoeden en opgroeien horen. Maar is de dansdroom wel van de jongeren zelf?

Naast de dagelijkse reality en liefdesperikelen van Temptation Island: Love or Leave haalt Play5 vanaf 26 augustus de leukste familie van de Lage Landen terug. In het vijfde seizoen van Chateau Meiland krijgt de familie slecht nieuws over hun nieuwe woning. Het perceel dat ze hebben gekocht mag niet volledig gebruikt worden, waardoor hun plannen grondig in het water vallen. Familie Meiland besluit daarom weer op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Daarnaast zie je ook hoe de familie afscheid moest nemen van hun zieke hond Bommel en hoe Maxime onthulde dat ze opnieuw zwanger is.

Voor wie niet genoeg krijgt van de Meilandjes brengt Play5 ook het gloednieuwe Petit Chateau, waarin je de avonturen van Maxime en Montana Meiland kan volgen. De twee zussen gaan langs bij jonge gezinnen die een kindje verwachten, maar die door omstandigheden niet in staat zijn de babykamer op tijd op orde te krijgen. Wanneer de ouders op hotel zijn, gaan de zussen aan de slag in de babykamer: zo steken ze soms zelf bepaalde decoraties in elkaar of geven ze accessoires een eigen touch. Maxime en Montana toveren in een handomdraai de babykamer om tot een ‘babychateau’!

Ook nieuw dit jaar bij Play5 is Verboden Liefde. Deze serie volgt enkele bijzondere koppels in aanloop naar en tijdens een speciaal moment in hun leven: van het kopen van een huis tot een bruiloft. De koppels zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: een familielid of vriend keurt hun relatie af.

Love is love bij Play5 dit najaar: zo is er het nieuwe programma The L Word: Generation Q. De serie speelt zich af tien jaar na de gebeurtenissen van The L Word en volgt een aantal vrienden, waarvan de meerderheid lesbische vrouwen zijn. We volgende avonturen van Bette Porter, Shane McCutcheon en Alice Pieszecki naast een nieuwe generatie van diverse LGBTQIA+ personages  die te maken krijgen met liefde, liefdesverdriet, seks, tegenslagen en succes in Los Angeles. 

Daarnaast is er ook de nieuwe serie Love Life. Hierin volgen we Darby, een millennial en kind van gescheiden ouders uit New York City. Als alleenstaand meisje in de grote stad doet ze ervaringen op met verschillende liefdes. Ondertussen probeert ze samen met haar vrienden nog steeds haar dromen waar te maken maar wisselt ze nog vaker van baan dan van vriendje. 

Dit najaar brengt Play5 je ook enkele vaste all time favourites terug. Komt de waarheid van vlucht 828 in dit nieuwe seizoen van Manifest eindelijk boven water? Ook andere vaste waarden keren terug: zoals onze doktersafspraken in het ziekenhuis met een nieuw seizoen van Grey’s Anatomy en Nurses, maar ook spanning en misdaad met een nieuw seizoen van FBI en The Rookie. Daarnaast kan de kijker blijven genieten van de leukste films zoals The Hustle, Life of the Party, Wonder Woman en Oceans 8. 

Story image

 

De Stars and Stripes hangt nog steeds uit op Play6: de zender blijft naar goede gewoonte inzetten op Amerikaanse topreeksen en iconische films. USA, all day!

Story image

 

The U.S. Navy SEALS zijn de beste special-ops troepen van de Verenigde Staten, maar ook zij hebben een elitekorps. En dat hechte team van SEAL Team-soldaten onder leiding van Jason Hayes - gespeeld door David Boreanaz (Bones) - riskeert hun leven tijdens gevaarlijke en bijna onmogelijke internationale missies voor het vaderland. Het bewaren van de vele geheimen, op elk moment opgeroepen kunnen worden en de dood die om de hoek loert eisen hun tol bij het team en hun geliefden, zowel op fysiek als mentaal vlak. Some wounds never heal, some battles never end. SEAL Team

Van de Navy SEALS gaat het naar Van Helsing. In de Amerikaanse fantasy actiereeks ontwaakt Vanessa (Kelly Overton), een afstammeling van de befaamde vampierenjager Abraham Van Helsing, na een driejarig coma in een wereld geteisterd door vampieren. Met haar speciale gave is ze de laatste hoop van de mensheid. Samen met een bont gezelschap van overlevenden gaat ze de ultieme overlevingsstrijd aan.

No balls no glory. Dat geldt ook voor de kandidaten van de Go-Big Show. Nog nooit was een talentenshow zo extreme. Van monstertrucks, over alligator trainers, tot zwaardenslikkers en stuntboogschieters. Alle kandidaten komen voor één ding: de jury imponeren en de geldprijs van 100.000 dollar in de wacht slepen. Maar daarvoor moeten ze, soms letterlijk, de big guns bovenhalen. Host Bert Kreischer schotelt de vierkoppige jury bestaande uit Snoop Dogg, Cody Rhodes, Jennifer Nettles en Rosario Dawson de zotste acts voor. De risico’s zijn groot, maar de beloning zowaar nog groter.   

Play6 komt ook met nieuwe seizoenen van de misdaadreeksen Hawaii Five-0 en NCIS LA. En rond Halloween staat er weer dagelijks een thrilling, scary horrormovie klaar, zoals The Boy 1 & 2, The Conjuring 2, The Shining, Countdown, The Gift en nog veel meer. 

Story image

 

Op Play7 zitten de kijkers goed voor hun dagelijkse portie romantisch drama, de meest inspirerende reality en aangrijpende humaninterestprogramma’s

Story image

 

En dat doet de nieuwste Play-zender onder andere met de gloednieuwe dramareeks Royal Flying Doctor Service. Deze meeslepende dramareeks speelt zich af rond de zeer geïsoleerde stad Broken Hill in Australië. Dokters, verplegers en piloten van de luchtambulancedienst stellen alles in het werk om noodoproepen te beantwoorden en eerste hulp te bieden aan mensen in afgelegen gebieden. En dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Een lach en een traan, het hoort er allemaal bij. En alsof de job nog niet zwaar genoeg is, zijn ook hun privélevens minstens even turbulent als de noodgevallen waar ze mee te maken krijgen. 

En Play7 zet het royal-thema verder met Secrets of the Royal Palaces, dat een fascinerende blik werpt op de wereld van de Britse royals en hun tradities, hun geschiedenis, hun thuis, hun geheimen, hun macht en hun grote luxe. Een unieke glimp door het sleutelgat van Buckingham Palace. 

Ook op vrijdag kan je nog steeds terecht bij Play7 voor beklijvende waargebeurde verhalen met nieuwe afleveringen van World’s Most Evil Killers en Spoorloos. En ook de rest van het weekend verwent Play7 de kijker met straffe reality zoals Emergency, Emma Willis: Special Births en 10 years younger in 10 days.

Story image

 

wtFOCK, de allereerste GoPlay-reeks, blijft met stip de populairste jongerenreeks van Vlaanderen. De laatste seizoenen werden gemiddeld steeds tien miljoen keer bekeken en de veelvuldig bekeken online reeks slaagt er op die manier in de voor lineaire televisie moeilijk te bereiken doelgroep te bereiken: tijdens de looptijd van de vijf seizoenen wist wtFOCK tot 400.000 bezoekers per week te bereiken, waarvan gemiddeld 60 à 70% 15-25 jarigen zijn. wtFOCK sloot eind juni zijn succesvolle run af, met de voorlopig laatste aflevering van de hitreeks, maar niet getreurd: de seizoenen blijven beschikbaar op GoPLay.be. 

wtFOCK maakt al seizoenenlang taboes bespreekbaar, onder meer door een erg diverse wereld te tonen. Naast de ‘gewone’ problemen waarmee jongeren struggelen (verliefdheid, jaloezie, ldvd, nijd, etc…), werden ook seksuele geaardheid (Robbe en Sander), seksuele intimidatie & sexting (Zoë), drugsgebruik, psychische problemen (Sander – bipolariteit), vooroordelen t.o.v. andere culturen en racisme (Kato & Yasmina), identiteit/opgroeien tussen twee culturen (Yasmina), cyberpesten (o.a. Yasmina), jongeren en corona (wtFOCKdown) getackled, getoond en op geheel eigen en open manier besproken in de seizoenen van wtFOCK. En met Panna én Hacked, de twee gloednieuwe reeksen van GoPlay - gaat SBS op dat diverse en maatschappelijk relevante elan verder.

Panna (NIEUW)

Story image

 

PANNA is de nieuwe online urban reeks voor GoPlay voor jongeren met een stevige dosis sport en een nog grotere dosis girlpower. De reeks vertelt een meeslepend coming of age-verhaal waar empowerment voor jonge vrouwen centraal staat; hoe moeilijk je leven ook is, houd vol en werk samen. Je kan zoveel meer dan je denkt. Een hoopvolle boodschap waar iedereen, ook wie niets heeft met voetbal, zich in kan vinden.

De reeks focust op de vriendschap tussen Afi, Tina, Mary en Zizou, vier straatvoetbalsters die dromen van een beter leven. Een droom die voor hen allesbehalve binnen handbereik ligt. Als de tienermeisjes elkaar leren kennen, ontstaat het plan om deel te nemen aan een straatvoetbaltoernooi. Geen evidentie in de door jongens gedomineerde wereld van het straatvoetbal. Gelukkig hebben de meisjes elkaar. Want zowel op als naast het veld zullen ze moeten knokken om hun dromen waar te maken.

Panna is de nieuwste webreeks van productiehuis Sputnik. De reeks werd bedacht door Mattias Goovaerts, die samen met Soe Nsuki en Raf Njotea de scenario’s schreef. De regie is in handen van Olympia Allaert en Anthony Schatteman.

Hacked (NIEUW)

Story image

 

“Hoe ver zou jij gaan om te voorkomen dat je diepste geheimen op straat komen te liggen?” 

Ze zijn populair, gevat, en hip... Nilou, Malick en Zahra zijn dé drie jongeren die heel de school wel kent. Maar hoewel ze beste vrienden zijn en alles met elkaar lijken te delen, hebben ze voor elkaar nog steeds geheimen. Ze hebben meer vertrouwen in hun smartphone - de drager van al hun persoonlijke informatie - dan in hun vriendschap. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun smartphones gehackt zijn, lijkt niets meer zeker. Ze willen er alles aan doen om hun geheimen niet aan de grote klok te hangen, maar met een hacker op de loer, die hen uitdagende opdrachten stuurt in ruil voor hun privacy, worden de drie vrienden geconfronteerd met hun duisterste angsten en geheimen. 

De nieuwe 16+ reeks Hacked wordt geregisseerd door Laura Van Haecke en geproduceerd door Dingie. De reeks is een co-productie van SBS Belgium en Streamz en wordt gemaakt met steun van het Innovatielab van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Screen Brussels.

Story image

 

Play Sports Open vervolledigt de Play-familie en duikt met nieuwe reeksen Duivelsweg en Dok dieper in de sportwereld van vroeger én nu. En ook De Kantine is terug van weggeweest.

Story image

 

Duivelsweg is een achtdelige docureeks over Rode Duivels die zich een plek in de vaderlandse voetbalgeschiedenis hebben gespeeld. De Rode Duivels plaatsten zich tot dusver voor 11 WK’s en 4 EK’s, elk tornooi met zijn eigen heroïek, met zijn eigen tragiek. Met de helden van toen keert Eric Goens naar het toernooi waar het destijds allemaal is gebeurd. Iedere aflevering worden drie oud-Rode Duivels opgepikt met een retro spelersbus. Daarin brengen we ze weer samen en herbeleven ze hun glorietijden. Veel meer dan in een sportprogramma doorgaans het geval is, gaan we in Duivelsweg op zoek naar de extra-sportieve verhalen, naar de kleinmenselijke kantjes die een eindtoernooi hebben gemaakt of gekraakt en naar de cultuurschok tussen toen en nu.

Eerder onderwierp Bart Raes al voetbaltrainers (in ‘T1’) en -voorzitters (in ‘President’) aan een intiem vragenvuur. In de nieuwe reeks Dok legt Bart de sportdokters, kinesisten en sportpsychologen op de rooster. Hij vraagt hen uit over de finesses van hun vak, hun drive en de passie voor de sport.

En naast Duivelsweg legt meester-interviewer Goens in zijn De Kantine prominente Belgische sporters/mensen uit de sportwereld op de rooster. Over hun sportieve prestaties, maar ook over de man/vrouw achter de sporter en hun privé-leven.