Politie Antwerpen is Kunstmaans maat op straat

Crea / News

politie antwerpen kunstmaanLokale Politie Antwerpen en stad Antwerpen gebruiken het begin van het nieuwe schooljaar als ideaal moment voor de nieuwe verkeersveiligheidscampagne. Kunstmaan bedacht hiervoor een campagne waarbij hoffelijkheid in het verkeer centraal staat: “Word ook mijn maat op straat – Samen veilig naar school”.

De campagne gaat uit van de schoolgaande kinderen die andere weggebruikers vragen om hun ‘maat op straat’ te worden. Ze bedanken elke hoffelijke weggebruiker alvast met een vriendelijk handgebaar. Met deze stimulans willen we iedereen aanspreken om samen veilig naar school te gaan.

Ongevallen met schoolgaande kinderen gebeuren vooral op weg naar school en niet zo zeer aan de schoolpoort zelf. Daarom is het belangrijk om met de campagne alle weggebruikers aan te spreken. In de campagnebeelden komen meerdere verkeersmodi aan bod nl. voetgangers, automobilisten, fietsers en motorrijders. Telkens stoppen zij voor de andere weggebruiker en worden zij ‘ook’, samen met nog vele anderen, een ‘maat op straat’ door het handgebaar te beantwoorden. De campagnebeelden zullen in heel de binnenstad te zien zijn. En lees ook ons bericht over de actie met influencers...

20170727_A3_voetgangers_HR_Cmyk