Poppr bezoekt Mechelen in virtual reality

Communication / Innovation / News

Mechelen VR PopprMechelen pakt - naar eigen zeggen als eerste stad in de Benelux - uit met een virtueel bezoek door de volledige stad. Op www.virtueelmechelen.be ziet u de stad vanuit helikopterperspectief en kunt u inzoomen op specifieke locaties. De belangrijkste bezienswaardigheden, musea en hotels kunt u ook binnenin in 360° bekijken. Met de virtual reality versie van de beleving waant u zich ook fysiek in de stad en worden attracties ook toegankelijk voor minder mobiele mensen. Met dit virtueel bezoek wil de stad nog meer bezoekers aantrekken.

“Mechelen is de eerste stad in de Benelux die 360 en virtual reality op zo’n brede, toeristische schaal toepast. Nergens anders in de Benelux kan je vanuit helikopterperspectief inzoomen op attracties, stadszichten en bijzondere gebouwen. Virtueel wandelen door de stad en toeristische highlights bezoeken kan via één online portaal. Heb je als surfer een Google Cardboard, Samsung Gear VR of Oculus Rift, dan kan je bovendien de VR-functie ook thuis ervaren. In de toekomst zullen we nog meer bezienswaardigheden opnemen,” zegt schepen van Cultuur en Toerisme Björn Siffer.

Enkele kerken en gebouwen die momenteel in restauratie zijn, zoals de toekomstige toeristische balie in het Schepenhuis, het Bourgondisch museum in het Hof van Busleyden en enkele stadsgezichten en winkelstraten staan nog in de wachtrij. De beelden worden niet enkel via virtueelmechelen.be ontsloten, maar ook op de website www.VisitMechelen.be en op de websites van Mechelse en internationale partners. “Momenteel is er al voor 604 gigabyte aan beeldmateriaal opgenomen en kan je al 38 locaties virtueel bezoeken,” zegt Björn Siffer.

De website dient niet enkel als uitnodiging voor een bezoek, maar ook om minder mobiele mensen de mogelijkheid te bieden om te genieten van minder toegankelijke attracties. Zo kunt u de Oculus Rift-bril aan de torenbalie van de Sint-Romboutstoren lenen om de toren te bezoeken zonder de trappen te moeten bestijgen. Ervaringen delen en Mechelen promoten
Via www.virtueelmechelen.be kunt u ook beelden delen. Voor Visit Mechelen, trekker van dit project, betekent Virtueel Mechelen een belangrijke aanvulling op het bestaande toeristische aanbod van kunststad Mechelen.

Mechelen ging voor dit project in zee met het Gentse Poppr om de 360°- en virtual reality-beleving van de stad mogelijk te maken. Poppr is actief in binnen- en buitenland en verzorgt deze belevingen voor onder andere Center Parcs Europe, ArcelorMittal, Niko, VTM en Pukkelpop.