Populairwetenschappelijke nieuwssite Scientias.nl wordt onderdeel van PXR

Media / News

In 2009 zijn twee wetenschapsjournalisten gestart met Scientias met als belangrijkste missie: zoveel mogelijk mensen inspireren en meenemen in de wereld van de wetenschap. Op Scientias.nl vinden bezoekers al ruim vijftien jaar het laatste nieuws over wetenschappelijke onderwerpen in de breedste vorm: astronomie, ruimtevaart, technologie, fysica, gezondheid, psychologie, biologie, weerkunde (meteorologie), klimaat en geschiedenis. Onder de vleugels van PXR zal Scientias zich de komende jaren verder ontwikkelen als volwaardig mediamerk, in een cluster gezamenlijk met Bright.nl.

“Met het aantrekken van Scientias zetten we opnieuw een mooie stap in de groei van het bedrijf,” zegt Ernst Keyzer, algemeen directeur van PXR. “In de categorie mannen en sport zijn we binnen Nederland al marktleider, maar we hebben de ambitie om ons portfolio verder te verbreden. Met het aantrekken van een mooi merk als Scientias vullen we ons portfolio verder aan. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die er liggen voor Scientias en geloven in  een goede combinatie met Bright.”
 

“Scientias heeft in de loop van de jaren een groot bereik weten te realiseren. Om het merk verder te laten groeien, is het goed om aan te sluiten bij PXR. Daarmee is de kwaliteit van de content geborgd, evenals de continuïteit van het team. Als onderdeel van een groter mediabedrijf weten we dat de website continu wordt doorontwikkeld, maar zullen ook aan het merk nieuwe extensies worden toegevoegd zoals video en podcasts. Ik ben heel blij dat Scientias en de betrokken medewerkers van PXR daar op een professionele en inspirerende plek verder aan kunnen bouwen,” zegt oprichter Caroline Kraaijvanger.

Met bezoekersaantallen tot ruim over de miljoen unieke bezoekers per maand is Scientias.nl in Nederland en België de grootste populairwetenschappelijke nieuwssite (bron: STIR). De werkwijze waarop elke dag de beste wetenschappelijke papers geselecteerd en uitgewerkt worden tot nieuwsartikelen heeft zich in de loop der jaren bewezen. Het redactieteam van Scientias blijft intact en komt over naar PXR.