Postbuzz rammelt met collectebus voor Natuurpunt

Postbuzz Natuurpunt

Marketing / News

Postbuzz Natuurpunt

Postbuzz helpt Natuurpunt om de natuur in Vlaanderen te beschermen. Het lokale digitale prikbord koopt één vierkante meter natuurgebied voor Natuurpunt per tien nieuwe gebruikers die zich registreren op Postbuzz.com.

De samenwerking tussen Postbuzz en Natuurpunt zal minstens vijf jaar lopen. Door de groei van het aantal registraties op de site kan er zo tegen 2020 pakweg acht hectare natuurgebied worden beschermd. Dat kan één groot gebied zijn, ongeveer twaalf voetbalvelden groot, maar wellicht worden er verschillende kleinere percelen gekocht, verspreid over heel Vlaanderen. Dat sluit aan bij de filosofie van Postbuzz, die zijn gebruikers wil aanzetten om hun buurt meer te verkennen.

De keuze om met Natuurpunt in zee te gaan komt niet toevallig. Postbuzz wil namelijk ook een duurzaam alternatief vormen voor ongeadresseerde post. “Vorig jaar kregen alle Belgische brievenbussen samen circa zes miljard papieren folders, flyers en brieven te slikken,” zegt Nick Decrock, CEO van Postbuzz. “Dat is gemiddeld 25 kilogram papier per gezin. Dat is ecologisch en economisch onverantwoord, en daar willen we snel verandering in brengen. Hoe meer mensen zich registreren, hoe minder papier er straks verbruikt wordt.” Natuurpunt is uiteraard tevreden met de samenwerking. “Ons voornaamste doel is ervoor te zorgen dat iedereen in Vlaanderen in z’n eigen buurt van de natuur kan genieten," vertelt Chris Steenwegen, algemeen directeur van Natuurpunt. "Maar dat kost handenvol geld en dus is deze duw in de rug bijzonder welkom.”

Postbuzz is een digitaal prikbord waarmee buurtbewoners en lokale handelaars, verenigingen en overheden lokale informatie kunnen raadplegen en uitwisselen. In Antwerpen, Gent, Hasselt en meer dan vijftien andere gemeenten kan men de nieuwe dienst meteen gebruiken. De rest van Vlaanderen krijgt geleidelijk toegang. Natuurpunt is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor natuurbehoud in Vlaanderen. Gesteund door bijna 100.000 leden zetten meer dan 6.000 vrijwilligers zich dagelijks in om bedreigde planten, dieren, biotopen en landschappen te beschermen.