Pro Industry wil Vlamingen veroveren met deur-aan-deur sollicitaties

Communication / News

Het Nederlands uitzendkantoor Pro Industry gaat op veroveringstocht doorheen België. Naast de recente opening van hun kantoor op het Antwerps Eilandje begin 2020, pakt Pro Industry de komende drie jaar uit met acht Vlaamse vestigingen. Als Vlaams nieuwkomer wil het interimbureau, gespecialiseerd in profielen voor de procesindustrie, zijn beste beentje voorzetten met deur-aan-deur sollicitatiegesprekken.

Onze noorderburen van Pro Industry volgden al een Vlaamse inburgeringsworkshop die ze nu in de praktijk zullen omzetten. Het Nederlands uitzendkantoor plant op 6 februari een rondje thuisconsultaties (of beter: thuissollictaties) in en rond Antwerpen om de geknipte kandidaat te vinden voor tal van Vlaamse jobs als procesoperator, machine-operator, logistiek medewerker, monteur etc. Dat onze noorderburen graag met de deur in huis vallen, hebben ze bij Pro Industry met deze ‘thuissollicaties’ wel erg letterlijk opgevat.  

“Uiteraard zijn de kandidaten, die we op voorhand screenden op basis van hun cv en motivatiebrief, op de hoogte dat we langskomen,” zegt Tim Andeweg, directeur België van Pro Industry. “Zij zullen ons tijdens het gesprek moeten overtuigen van hun kwaliteiten maar omdat wij hier in Vlaanderen nieuw zijn, willen we zélf ook een eerste goede indruk maken op deze Vlaamse sollicitanten. Door naar hen thuis te gaan in plaats van dat zij zich moeten verplaatsen, hopen we alvast goede punten te scoren.” In Nederland stelt Pro Industry zich op dit vlak al jaren flexibel op. “Als een sollicitant aan de andere kant van het land woont, vinden we het maar normaal dat we op een centrale plek tussen beide locaties afspreken. Zo hebben we al sollicitatiegesprekken afgenomen in een brasserie, op de luchthaven en in een hotel. Op die manier ontstond ook het idee voor de deur-aan-deur sollicitaties in België.”