Progress verwelkomt Dmitri Tcherevik

News

iiuc-WFV

Progress heeft Dmitri Tcherevik aangesteld als chief technology officer. Dmitri Tcherevik gaat in deze rol invulling geven aan de technologische visie en strategie van Progress en de ontwikkeling van het gehele productportfolio. Dit houdt onder andere in dat Dmitri leiding geeft aan incubatieprojecten, bijdraagt aan product roadmaps en meewerkt aan fusies en overnames en mogelijke partnerships op het gebied van technologie. Dmitri zal ook de strategie voor kernproducten en de standpunten van Progress op het gebied van cognitieve applicaties in de markt uitdragen.

« Nu cognitieve applicaties steeds meer worden gebruikt, is het belangrijk dat wij beschikken over een CTO die onze strategie kan leiden en het platform kan leveren dat onze klanten gebruiken bij het ontwikkelen en verspreiden van deze applicaties, » zegt Yogesh Gupta, ceo van Progress. « Dmitri heeft al eerder bewezen dat hij baanbrekende technologische strategieën kan creëren en uitvoeren. Hij is een enorme aanwinst voor Progress en deze aanstelling gaat onze klanten helpen om moderne bedrijfsapplicaties te ontwikkelen. »

Dmitri Tcherevik is een ondernemer die twee succesvolle technische startups heeft opgezet en beheerd. Een daarvan is MightyMeeting, een cloudgebaseerd mobiel samenwerkingsplatform. Daarvoor heeft hij Infostoria opgericht, een samenwerking- en content integratieplatform. Infostoria is in 2007 overgenomen door FatWire, waarna Dmitri CTO werd van FatWire, waar hij de markt rondom web experience management definieerde. Daarna heeft hij bijna tien jaar als vice president bij CA gewerkt, waar hij leiding gaf aan technologische ontwikkeling.

« Toen de mogelijkheid om bij Progress te werken voorbijkwam, wist ik dat ik dit niet aan mij voorbij kon laten gaan, » zegt Dmitri Tcherevik. « Cognitieve applicaties zijn het beloofde land als het gaat om het verkrijgen van competitief voordeel. Progress heeft de kans om machine learning te democratiseren, door iedere organisatie de hulpmiddelen te bieden die nodig zijn om cognitieve applicaties te bouwen en ontwikkelen. Ik kan niet wachten om deze visie te realiseren. »

Dmitri Tcherevik brengt veel technische expertise mee en is gespecialiseerd in mobiele applicaties en platformen, cloud services, samenwerken in teamverband, web experience management en enterprise application integration. Hij heeft ook een achtergrond in machine learning; hij heeft meegewerkt aan een AI-engine die gebruikt wordt in schaakprogramma’s en software voor economische voorspellingen. Dmitri specialiseerde zich in toegepaste wiskunde en intelligent system design aan de National Nuclear Research University in Moskou, waar hij afstudeerde.