Proximus haalt Eleven Sports binnen

Media / News

elevensportsnetwork
Proximus en Eleven Sports Network hebben een licentieovereenkomst gesloten om twee nieuwe sportbetaalzenders te lanceren op de Belgische markt, als deel van de optie Proximus 11+, het pakket voor internationaal voetbal van Proximus. Op 2 augustus lanceert Eleven Sports Network de zender Eleven, de eerste van zijn twee zenders, met de live-uitzending van de wedstrijd Arsenal-Chelsea en de FA Community Shield Cup in Wembley. Eleven zal volledig gewijd zijn aan voetbal, met het beste uit de Franse (Ligue 1), Italiaanse (Serie A), Braziliaanse en Schotse (Premier League) kampioenschappen, en ook de prestigieuze Engelse FA Cup, met daarbij exclusieve verslagen en internationale clubzenders (Arsenal, Milan enz.), aangevuld met nieuws, hoogtepunten en overzichtelijke analyses. Phillip Vandervoort, Chief Consumer Market Officer bij Proximus: “Eleven Sports Network is de perfecte aanvulling voor ons sportaanbod en wij zijn dan ook verheugd om deze twee zenders aan te bieden in België. De brede en gevarieerde sportprogrammatie van internationaal topniveau zal een grote verrijking zijn voor ons sportaanbod. Vooral de voetballiefhebbers, die nog meer wedstrijden van verschillende competities kunnen volgen, zullen aangenaam verrast zijn.”
Eleven zal de klok rond uitzenden in full HD, met in totaal meer dan 2000 uur live-uitzendingen. “We kijken uit naar onze samenwerking omdat we weten dat ze ons kunnen helpen bij het realiseren van onze doelstelling om de zender bij uitstek te worden voor de Belgische voetbal- en sportliefhebber," zegt Danny Menken, group managing director van Eleven Sports Network.
De tweede zender, Eleven Sports, zal vanaf 22 augustus deel uitmaken van de optie Proximus 11+ en start met de uitzending van de Serie A TIM. Waar Eleven volledig in het teken staat van voetbal, zal Eleven Sports anderen sporten van topniveau uitzenden uit de hele wereld, waaronder het ATP Tennis 250, Formula E-motorsport en wielrennen naast meer livevoetbal uit de beste competities als er twee wedstrijden tegelijk plaatsvinden. Eleven Sports Network, dit jaar opgericht, maakt deel uit van The Channels Co., Ltd, dat zijn activiteiten ook wil uitbreiden naar Polen, Singapore en Maleisië tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen, via de belangrijkste DTH-, kabel-, IPTV- en mobiele operatoren met verschillende prijzen, een eigen marketing en in verschillende bundels.