Proximus lanceert SwipeBox

Proximus

Media / News

Proximus
Proximus Groep maakte de resultaten voor het tweede kwartaal van 2015 bekend. Enkele vaststellingen: het klantenbestand groeit en er komen nieuwe producten. De Proximus Groep noteert met name een sterke netto-aangroei van het aantal klanten voor zijn twee belangrijkste merken Proximus en Scarlet.  Zo waren er 35.000 tv-abonnementen meer, wat het totale televisieklantenbestand op 1.692.000 brengt, en 25.00 vaste internetlijnen meer, wat het totale internetklantenbestand op 1.813.000 brengt. Proximus wijst voor de groei van het klantenbestand naar de voortdurende verbeteringen die Proximus doorvoert op het vlak van de klantenervaring. In het residentiële segment wordt dit weerspiegeld in de kwaliteit van de mobiele diensten, een verbeterde internetgebruikservaring en een verbeterd televisie-aanbod, zo luidt het. Voor het bedrijvensegment is Proximus pionier voor LoRaTM-technologie, die het tegen eind 2015 zal uitrollen in de grootste Belgische steden, wat verdere groei in de domeinen Internet of Things en Machine-to-Machine moet verzekeren. Proximus sluit zijn businessklanten ook geleidelijk aan op zijn glasvezelnetwerk, met nu al een bereik van 80% van de industriezones. Naast connectiviteit blijft Proximus ook ICT-diensten ontwikkelen, met de klemtoon op security, cloud, unified communications en video en helpdeskdiensten.
En televisie? Na de lancering van TV Replay, waarmee klanten kunnen kijken naar tv-programma’s die ze gemist hebben, en de rechtstreekse toegang tot Netflix via de menu's van Proximus TV, lanceert Proximus later dit jaar een nieuwe televisie-interface en de SwipeBox. De nieuwe Proximus televisie-ervaring moet intuïtief, gebruiksvriendelijk en handig zijn. Hieraan gekoppeld is een nieuwe Proximus TV-app, die dezelfde ervaring verzekert op smartphone en tablet, die op hun beurt virtuele afstandsbedieningen worden. Daarnaast lanceert Proximus de SwipeBox, waarmee persoonlijke (bv. foto's) en internetcontent (bv. video's) vanop een smartphone of tablet op een tv-scherm aan familie en vrienden kunnen worden getoond.
Dominique Leroy, gedelegeerd bestuurder van de Proximus Groep, verwacht dat het bedrijf 2015 zal afsluiten met een omzetgroei van ongeveer 2% voor de onderliggende kernactiviteiten en een groei van de onderliggende groepsebitda met 3% tot 5%. Proximus kan dus een jaar vroeger dan voorzien zijn groeiambitie waarmaken, zegt de topvrouw.