Proximus TV vernieuwt en sluit akkoord met Wanagogo

Proximus

Media / News

Proximus
2015 was een grand-cru jaar voor Proximus TV met de lancering van Netflix, het toevoegen van TV Replay aan de packs, de uitbreiding van het sportaanbod en deze zomer de aankondiging van het nieuwe Proximus TV. Deze nieuwe Proximus TV-ervaring is nu beschikbaar voor alle nieuwe klanten. Bovendien worden alle Proximus TV klanten tegen de zomer van 2016 gratis gemigreerd naar het nieuwe platform. Bovendien kondigde Proximus ook een nationaal samenwerkingsakkoord aan rond Wanagogo, het digitale aanbod van Studio 100.
Tien jaar geleden lanceerde Proximus als eerste in België interactieve digitale televisie. Met 1.716.000 decoders eind september 2015 is Proximus TV een succesverhaal. Tegenwoordig is televisiekijken niet langer beperkt tot het bekijken van lineaire televisieprogramma’s op een televisietoestel. De klant wil op een eenvoudige, intuïtieve en makkelijke manier kijken naar wat hij wil, waar hij wil, op het toestel van zijn keuze en wanneer hem dat het beste past. De ‘nieuwe Proximus tv-ervaring’ is meer dan zomaar een nieuwe vormgeving:
-       elk scherm is een Proximus TV-scherm dankzij de Proximus TV-app met een identieke ervaring op tv, pc, tablet en smartphone:  tv-programma's en voetbal live of uitgesteld bekijken, naast opnames of video op aanvraag,  een film starten op tv en hem verder bekijken op tablet of smartphone en de opname van tv-programma’s via smartphone programmeren en nadien bekijken op tablet of TV;
-       een intuïtief en gebruiksvriendelijk menu met afbeeldingen en snelle navigatie;
-       gemakkelijk kiezen voor een film, serie of tv-programma in de tv-gids, video-op-aanvraag- of Netflix-catalogus.
Alle nieuwe klanten krijgen deze nieuwe interface op hun decoder. Proximus migreert geleidelijk, gratis en vanop afstand alle TV-klanten. Op dit moment genieten reeds meer dan 350.000 klanten van de nieuwe ervaring.  De 400.000 klanten die nog een verouderde decoder hebben krijgen gratis een nieuwe toegestuurd en worden hiervan verwittigd. Vandaag zijn al 80.000 decoders omgeruild. Proximus werkt hiervoor samen met Bpost. Deze operatie zal afgerond zijn tegen de zomer van 2016.
wanagogo
 
Proximus kiest ervoor content aan te bieden, veeleer dan content te maken. Iedereen vindt zijn gading bij Proximus TV, en dat zowel op televisie als op smartphone en tablet. Als kers op de taart kan Proximus meedelen dat het recent een nationaal samenwerkingsakkoord rond Wanagogo, het digitale aanbod van Studio 100 heeft gesloten. In de loop van het eerste kwartaal 2016, krijgen Proximus TV-klanten exclusief toegang tot Wanagogo, het digitale aanbod van Studio 100 voor kinderen. Dat kan niet alleen thuis, maar ook onderweg. Zo kunnen kinderen waar en wanneer ze willen, online of offline, in een op en top veilige en reclamevrije omgeving spelen, kijken of lezen. Details van het aanbod volgen later.