PSSSSSSSHIT van Bowling Brands

Crea / News

Bowling BrandsBowling Brands werkt al jaren nauw samen met de kledingketen Zeb. Zo verkocht Christophe Ghewy (creative partner) enkele jaren geleden Fabuleux Marcel de Bruxelles aan Zeb. Toch bleef Bowling Brands grotendeels verantwoordelijk voor de communicatie van dit merk. Ook zijn Zeb en Bowling Brands partners in de ontwikkeling van de collectie Cyclo Club Marcel, een vrijetijdsmerk voor de mannelijke wielerliefhebber.
Voor het ontwerp van de collecties van Cyclo Club Marcel laat Bowling Brands zich elk seizoen opnieuw inspireren door de wielerwereld: de Flandrien, de typische uitspraken in een wielerploeg,  de eetgewoonten, het stalen ros,…. De nieuwe collectie is te bekijken in de Cyclo Club-brochure, die eveneens ontworpen en gerealiseerd werd door Bowling Brands.
Bowling BrandsOok de accessoires van het merk staan volledig in het teken van wielrennen. Voor dit seizoen bedacht Bowling een doosje met rustinnekes, waar het logo van Cyclo Club Marcel op gebaserd is. Iedere fietser herkent wel het geluid PSSSSSSH en het bijhorende gevoel SSSSHIT van een plotse lekke band. Dit vertaalde Bowling Brands met een flinke dosis humor in het ontwerp.
Eveneens nieuw in deze collectie zijn de body’s voor de allerkleinsten. Een nieuwkomer in een gezin zorgt voor andere familiale prioriteiten. Heel wat jonge papa’s kunnen minder tijd op hun geliefde koersfiets doorbrengen. Om hun fietsdroom te projecteren op hun pasgeborene, ontwierp Bowling Brands voor baby’s een leuke verpakking met spreuken als ‘For those who want to cycle before they walk.’ De collectie is momenteel beschikbaar in alle Zeb-winkels.
Credits:
Klant: Zeb
Contactpersoon: Luc Van Mol, Erika Mees, Andrea Sarow, Isabelle Samson
Agency: Bowling Brands
Creative director: & Concept:  Christophe Ghewy
Head of design: Jan Sidgwick
Project Manager: Lies De Vos