Publicis Groupe en Re-born To Be Alive maken de dood en orgaandonatie bespreekbaar

Crea / News

In België wachten meer dan 1.500 patiënten op een orgaandonatie. Elke orgaandonor kan tot 8 levens redden. De vzw Re-born To Be Alive wil Belgen aansporen om orgaandonor te worden en riep hiervoor de hulp in van Publicis Groupe. Want hoewel elke Belg automatisch orgaandonor is, weigeren families vaak de donatie zodra ze met de dood van een geliefde geconfronteerd worden. Tenzij de overledene vooraf uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven.

We houden allemaal van bangmakerij. Dit bereikt elk jaar een hoogtepunt tijdens Halloween, wanneer de dood gevierd wordt. Het is dan ook het best denkbare moment om de dood en orgaandonatie bespreekbaar te maken. Want als je klaar bent om je dood te schrikken, dan kan je je net zo goed vooraf registreren als orgaandonor.

Bezoekers van grote Halloween-evenementen in Plopsaland De Panne, Kinepolis en Virtual Factory konden persoonlijk kennismaken met de Dood. Op een luchtige, humoristische manier probeerde de Dood mensen te overtuigen om zich te registreren als orgaandonor, net voor ze zouden sterven van angst in een achtbaan of zich dood zouden schrikken tijdens een horrorfilm of een virtueel zombie-game.

Iedereen die zich registreerde als donor kreeg een gratis sessie of spel aangeboden. Of kon rekenen op een nóg snellere dood dankzij een speciale express pass voor je favoriete attracties. Een video van deze ludieke maar doodserieuze actie verscheen op sociale netwerken en digitale platforms. Om zo nog meer mensen te overtuigen om donor te worden.

Re-born To Be Alive vzw wil deze actie – bij leven en welzijn – graag herhalen tijdens Halloween 2023 en alle komende jaren. 

Credits

Client: Re-born To Be Alive vzw / Raymond Van Ryckel
Chief Creative Officer BeNe: Eduardo Marques
Executive Creative Director: Mathieu Cardon

Creative Director: Koenraad Lefever
Sr Creatives: Bill Bilquin & Sebastien Stevens
Brand & Campaign Strategist: Nicolas Vergauwen
Account Director: Allen Marchant
Production Coordinator: Saartje Goris
Print Producer: Marleen Hemeleers
Moving Images Producers: Marc Van Buggenhout, Daan Feytongs
DTPer: Thierry Staes
Sound Lead: Tom Garcia
Sound Producer : Sarah Tanghe
Sound Engineer: Mathias Lewis
Video Editor: Mohamed Nafaa

External production

DOP: Bas Van Hoof
DOP: Filip Hellings