{PUB's Delight} AKA De Mensen, Volstok en Mauro Pawlowski creëren Hey Hippo

Crea / News

In België wordt bijna één kind per dag gediagnosticeerd met “diabetes type 1”. Een zware en moeilijk te begrijpen chronische ziekte die vooral kinderen en jongvolwassenen treft. In aanloop naar World Diabetes Day op 14 november creëerde AKA De Mensen samen met Volstok “Hey Hippo”. Een prachtige animatievideo die kinderen uitlegt hoe ze met de ziekte kunnen omgaan. Mauro Pawlowski schreef de muziek en kroop in de huid van de zingende vogel die alles begrijpbaar uitlegt.

De opdrachtgever is het Hippo & Friends type 1 Diabetesfonds. Een fonds dat zich, vanuit de buik van de KULeuven, inzet voor kinderen met Diabetes Type1. Zij helpen duizenden diabeten en hun ouders dag in dag uit met hun ziekte omgaan: koolhydraten tellen, insuline injecteren, een insulinepomp dragen, hun waarden in de gaten houden... Een fysiek en mentaal zware ziekte die niet alleen wordt onderschat, maar ook vaak verkeerd wordt begrepen. “Hey Hippo” is een verhaal over kinderen en jongvolwassenen die hun dromen tegemoet gaan. Een complexe uitleg over hypo's en hypers, ups and downs vertaald in een lied dat je voor de rest van de dag blijft zingen.

Hippo & Friends / Hey Hippo - Volstok from AKA De Mensen on Vimeo.

Credits

HIPPO & FRIENDS
Client contact: Patrick Willems Client contact: Conny Gysemans

AKA DE MENSEN
Creative director: Tom Willems Creative: Dieter Vanhoof Scenarist: Lynne Vermeulen Executive producer: Pieter Maes Producer: Rana Cools Forograaf: Jelle Vermeersch

VOLSTOK
Director: Camille Chailloux

Design: Camille Chailloux
Animation: Camille Chailloux, Lennert Biesemans,Wouter Sel Production: Johanna Keppens & Sarah Verhofstadt

Tekst & Muziek door Mauro Pawlowski