{PUB's Delight} Blue Monday wordt beter met de BLIJsluiter van Hurae

Crea / News

In december 2021 riep Wim Opbrouck op om zoveel mogelijk positieve boodschappen in te sturen om zo de BLIJsluiter te vullen. De oproep werd met succes onthaald, want er kwamen honderden prachtige inzendingen; persoonlijke, emotionele, grappige, ontroerende maar vooral positieve! Een selectie van die boodschappen werden verzameld op de BLIJsluiter, die vanaf maandag 17 januari bij alle West-Vlaamse apothekers gratis verkrijgbaar is.

In onderstaande video, van de hand van Hurae, kondigt Wim Opbrouck de actie zelf aan bij een van de deelnemende apotheken.

“Een glimlach is als verse bloemen in je woonkamer, je fleurt het leven ermee op!”

- Onbekend

De BLIJsluiter wordt niet toevallig gelanceerd op maandag 17 januari. Die maandag staat gekend als ‘Blue Monday’, wellicht de meest deprimerende dag van het jaar wanneer veel mensen zich neerslachtig of weemoedig voelen. Heel wat goede voornemens van het nieuwe jaar zijn ondertussen gesneuveld, de dagen zijn nog steeds donker en het is de eerste dag van de werkweek. Ondertussen is er ook nog steeds grote onzekerheid over Corona en de impact van de maatregelen.

“Trek iets positiefs aan. Dat past altijd en staat je perfect!”

- Elke H.

Woord en beeld

De BLIJsluiter kreeg naast de positieve boodschappen ook een poster mee die gemaakt werd door illustratrice en cartooniste Laura Janssens (@NietNuLaura). Zij liet zich inspireren door de inzendingen. Na het lezen van de boodschappen kan deze poster zo aan je muur hangen. Zo tovert ze elke dag een lach op je gezicht.

“In mijn eigen strips en cartoons werk ik ook vaak rond kleine gelukjes, zoals een stoplicht dat op groen springt net wanneer jij eraan komt gefietst, of de automaat die twee snoeprepen geeft ipv één. Zalig dus, om al die blije boodschappen en warme adviezen van mensen te zien binnenstromen én daar ook nog iets bij te mogen illustreren,” vertelt Laura Janssens.

“Beter één kroketje in de mond dan tien op de grond.”

- Laura Janssens @NietNuLaura

Lees deze BLIJsluiter aandachtig

Bijsluiters moeten heel wat informatie meegeven en worden vaak niet aandachtig gelezen. Voor velen hebben ze dan ook een negatieve connotatie. Daar brengt deze BLIJsluiter verandering in.

“Vorig jaar kregen onze apothekers ontzettend veel warme reacties op onze eerste BLIJsluiter in samenwerking met Leen Dendievel. Met deze tweede BLIJsluiter met Wim Opbrouck geven we opnieuw een positief signaal. Samen met onze 550 huisapothekers uit de streek willen we onze vele patiënten dan ook een hart onder de riem steken,” zegt Apr. Filip Vermeulen, voorzitter van De Westvlaamse apothekersvereniging.

“Ik ben bij mijn dokter geweest. Ik denk dat die mij een vakantie aan zee voorgeschreven heeft.”

- Charlotte

De BLIJsluiter is een initiatief van Jouw Lokale Huisapotheker en is vanaf maandag 17 januari gratis beschikbaar bij alle West-Vlaamse apotheken, zolang de voorraad strekt.

Credits

Foto Wim Opbrouck: Selina De Maeyer
Illustratie: Laura Janssens
Video: Hurae