PUB's Delight: DDB & Kom op tegen Kanker fietsen Gelijk nen Echte

Crea / News

In de aanloop naar het WK Wielrennen 2021 in september dagen DDB en Kom op tegen Kanker alle Vlamingen uit om “Gelijk nen Echte” de preventieprojecten van Kom op tegen Kanker te steunen. De eerste uitdaging – Samen 100 keer rond de wereld fietsen – start nu. De campagne wordt getrokken door Karl Vannieuwkerke als ploegleider, kopvrouw Ine Beyen en Maarten Vangramberen als kopman, met extra steun van JBC  en KBC.

Kom op tegen Kanker is de officiële charity partner van Flanders 2021 en de 2021 UCI Road World Championships. Het eerste WK wielrennen ooit dat een volledig rookvrij evenement zal zijn. DDB stak dan ook meteen de zeem in de broek en klikte zich vast om flink op de pedalen te gaan stampen Gelijk nen Echte: een campagne met verschillende challenges die gedurende enkele maanden alle actieve en passieve fietsliefhebbers zal uitdagen om zo hun steentje bij te dragen aan de preventiecampagnes van Kom op tegen Kanker. Wie de koers heeft gevolgd de laatste weken heeft het logo van Gelijk nen Echte waarschijnlijk al een paar keer zien voorbijkomen op en naast het parcours van de grote wedstrijden zoals Omloop het Nieuwsblad, op de instagram-accounts van enkele bekende wielerfans en in campagnes van JBC. Maar nu is de opwarmingsfase voorbij en begint het echte werk met de challenges. De eerste challenge is “fietsen Gelijk nen Echte”: Naast Karl, Ine en Maarten staan er nog tal van andere influencers klaar om de grootste wielerploeg ooit op de trappers te krijgen en wordt er zelfs een unieke fietskledinglijn van Santini gelanceerd om dat in stijl te doen.

100 keer rond de wereld Gelijk nen Echte

Elk jaar komen er in Vlaanderen (meer dan) 40.000 kankerdiagnoses bij. Daarom werd er voor de eerste uitdaging gekozen om met z’n allen rond de wereld fietsen (40.000 km). Eén kilometer voor elke persoon die deze harde diagnose krijgt. En omdat het WK Wielrennen aan haar 100ste verjaardag toe is, werd het streefdoel opgekrikt naar 100 keer rond de wereld. Dus of je nu elke zondag gaat koersen met je maten of gewoon even naar de bakker fietst, doe mee en koppel je Strava, Garmin of Fitbit om ook jouw kilometers toe te voegen. Want elke kilometer telt. (Ja, we kijken ook naar jullie, Media Bikers.)

Bovenop de challenges zijn er ook exclusieve (video)podcasts en GPX-routes van Ine Beyen en haar bekende wielergasten en tal van prijzen met de steun van KBC en Flanders 2021. Meedoen kan via komoptegenkanker.be/gelijknenechte/fietschallenge. De opbrengst gaat naar de preventieprojecten van Kom op tegen Kanker.

Strak in het pak Gelijk nen Echte

Uitdagingen aangaan, gaat nog beter in stijl. Daarom lanceerden DDB en Kom op tegen Kanker, in samenwerking met JBC, ook een unieke Gelijk nen Echte fietscollectie. Met toestemming van het UCI werden er professionele Santini-wieleroutfits ontworpen voor de Flandriens onder ons; maar ook een volledige casual kledingcollectie met sweaters, t-shirts, hoodies, sokken en meer voor de hele familie. De collectie is vanaf midden april beschikbaar in alle JBC-winkels, dus shoppen op afspraak kan nu ook voor het goede doel.

Meer info over de aankomende challenges en de collectie is te vinden op komoptegenkanker.be/gelijknenechte, de kanalen van de 2021 UCI Road World Championships en Kom op Tegen Kanker.

Credits:
Client: Kom op tegen Kanker
Client Contact: Annemie Lemahieu, Marina Van den Nouweland, Anja T'Jampens, Sarah Van Dingenen, Karen Vandenplas
CD: Kwint De Meyer
Creation: Jolien Elegeert, Catheline Leroy, Danny Vissers, Ramin Afsharr, Jan Schraeyen, James Gambrill, Ellen Potoms, Jan Lammens, Fran Scheers, Florian Decoster, Sara Bergers
Copy FR: Yannick Pringels
Strategy: Dieter Riemaeker
Connection Planner: Fiona Boyle 
Account Management: Melissa Bekaert, Molly Waeytens 
Design: Designer, Olivier Verbeke, Designafdeling JBC, Céline Godaert
DTP: Céline Godaert, Benjamin Hiffe 
Development platform: Energy Lab 
Clothing: Santini, JBC
PR: TBWA Reputation  
Photography:  Joost Joossen
Media: Arnout Everaert