{PUB's Delight} Dreamteam voor nieuwe campagne Play Nostalgie

Crea / News

Een nieuwe naam, een nieuw mediamerk, een nieuwe campagne! Voor de campagne voor de rebranding van Nostalgie naar Play Nostalgie lieten station manager Jo Nachtergaele - die met de rebranding nog eens bewees waarom hij als meester-merkenbouwer wordt omschreven - en marketingmanager Sofie Callewaert weinig aan het toeval over. Play Nostalgie bouwt voort op de legacy van Nostalgie en focust op muziek, verbinding, leeftijdsloosheid en goesting, zooals Tom Klerkx (CEO Audio bij Mediahuis) en Jeroen Bronselaer (CEO van Play Media) vertelden in een interview met  PUB. Voor de strategische kant van de rebranding werden Whyfive en FutureKind betrokken. De nieuwe audiovormgeving werd uitgewerkt door  Kevin De Geest  i.s.m. Wise Buddah (London) en voor de  nieuwe visuele identiteit signeerden Lieven Van Overbeke en Steven Vanslambrouck van Play Media. De PR werd in handen gegeven van Bepublic group.

Lancering Play Nostalgie in Play Zuid op 23 augustus 2023

Voor de lanceringscampagne van Play Nostalgie ging een intern Nostalgie-team aan de slag en daarnaast deed men een beroep op bekende namen als Stijn Gansemans en Paul Popelier (creatie) en Christine Brone (media). De volledige credits vindt u hieronder.

De campagne heeft een hoge production value en surft op de waarden van Play Nostalgie: herkenbare muziek, verbindend, verrassend en positief. Marketingmanager Sofie Callewaert: “We kozen bewust voor onze merknaam als baseline. Working 9 to 5? Play Nostalgie!. Wat de dag ook brengt..we willen graag met Play Nostalgie deel uitmaken van je dag”. Station manager Jo Nachtergaele besluit: “We  waren met Nostalgie voor zovele Vlamingen al een goeie 2e zender, met Play Nostalgie willen we alle oren en harten verobveren om dé voorkeurzender te worden in radioland.”

Beluister hieronder enkele radiospots en bekijk de drie video's!

Play Nostalgie lanceringscampagne / Credits

Brand: Play Nostalgie

Advertiser:  Jo Nachtergaele, Sofie Callewaert, Tom Klerkx,

Creative Brand Director: Kevin De Geest, Steven Vanslambrouck

Research & Brand Strategy: Nostalgie, Play Media, Why 5, Futurekind

Visual Branding: Lieven Van Overbeke, Steven Vanslambrouck

Audio Branding: Kevin de Geest, Wise Buddah, Kristof Standaert, Thomas Rottier,

Creatives Launch Campaign: Stijn Gansemans, Paul Popelier

Media Consultancy: Christine Brone

Media planning & fixing: Marie Van Rompaey

 

Film Production Cy: Landvogel

Producer: Yannick Verdonck, Amélie Van Campen

Director: Usman Abdul

Post Production: Glenn Renard,  Ina De Vos

Film Music:  Jimmy Dewit

Photographer: Kurt Stallaert

Photo retouching: The Livingroom

 

Digital & Artwork Creatives: Ranaa Tanastan, Silke De Kempeneer, Brigit Swinnen

Copy:  Johan Copermans

Digital Campaign:  Springbok