{PUB's Delight} Lucy zingt voor World Choir Games 2021

Crea / News

Na Tschwane (Zuid-Afrika) in 2018, Sochi (Rusland) in 2016, Riga (Letland) in 2014, enz. is Vlaanderen de nieuwe gastheer voor de World Choir Games. De World Choir Games zijn zowat de Olympische Spelen van de zangkoren en werden voor het eerst georganiseerd in Linz (Oostenrijk) in het jaar 2000.

De 11de editie van het internationale event zal plaatsvinden in Vlaanderen, waar meer dan 6.000 zangers een gooi zullen doen naar een podiumplaats. De ticketverkoop voor de World Choir Games zal vanaf midden september van start gaan. Het event zal eveneens ook volledig digitaal kunnen gevolgd kunnen worden. WCG koos Lucy uit als lead agency. Het Brusselse bureau is verantwoordelijk voor de merkpositionering, de communicatiestrategie en het in goede banen leiden van alle creatie. In een eerste fase van de communicatiestrategie richt WCG zich tot de Vlaamse koren. Zij kunnen zich immers nog inschrijven zowel voor het competitieve deel als het niet competitieve deel met o.a. workshops, coaching sessies, of deelnemen als vrijwilliger. De volgende maanden mogen we ook nog campagnes voor het breed publiek verwachten.

De “Koor Call”

In een social filmpje belt Duartes Vocal Ensemble naar meerdere koordirigenten. Wanneer ze opnemen, brengen ze een nummer waarin wordt uitgelegd hoe je als koor, zanger, muzikant of liefhebber kunt deelnemen aan de World Choir Games. Daarnaast kregen zowat alle Vlaamse koorzangers een follow-up direct mail in de bus met de melding dat ze een belangrijke oproep hebben gemist en een link naar de social film.

Meer weten over de World Choir Games: https://www.wcg2021.be/

Credits

Brand: World Choir Games

Clients: Koenraad De Meulder, Sophie Detremmerie, Kaat Thijs, Lander Arcay, Hanne De Graef, Marjolein Braspenningx, Lieselotte Goessens

Agency: Lucy

Creative Director: Laurent Dochy, Iwein Vandevyver

Strategic Director: Laurent Dochy

Copywriter: Nicolas Van Gucht

Art Director: Jan Nagels

Account Executive: Sofie Hoorens

Account Manager: Thomas Vuerinckx

Head of Design: Jan Sidgwick

DTP: Ken Wuytack

Production Agency: Fledge

Directors: Jaan Stevens & Michiel Venmans

DOP: Arno Weijdema

Geluidsman: Mathias Van Gasse

Line Producer: Francis Bosschem

Executive Producer: Roeland Jeangout

Creative Partner: Diederik Jeangout

Sound: Sonhouse

Koor: Duartes Vocal Ensemble