Push To Talk zet Educam stevig op de kaart

Crea / News

Educam, het kennis- en opleidingscentrum van de automobielsector en aanverwante sectoren, stelde vorige week hun gloednieuw en futureproof opleidingslokaal voor aan al zijn stakeholders en de (nationale) pers. Het gaat om een state of the art trainingscentrum waarin autotechnici in de veiligste omstandigheden kunnen leren werken aan voertuigen die rijden op waterstof, dat wel eens de (auto)brandstof van de toekomst kan worden. Communicatiebureau Push To Talk hielp Educam zich te profileren als dé toekomstgerichte en innovatieve partner waar de autosector nood aan heeft. Door daadkracht te tonen en hierover op het juiste moment te communiceren zette het kenniscentrum zich stevig op de kaart.

De mobiliteitssector staat voor serieuze uitdagingen. Er is het voorstel van de Vlaamse regering om nieuwe auto’s die rijden op fossiele brandstoffen te bannen vanaf 2029 naar aanleiding van de klimaattop in Glasgow en er zijn de algemene klimaatdoelstellingen waaraan de hele transportsector moet voldoen (CO2-neutraal zijn tegen 2050). Steeds meer wordt gekeken naar waterstof als brandstof, als een van de oplossingen om de klimaatdoelen te halen omdat bij het gebruik ervan geen broeikasgassen vrijkomen.

Deze actuele elementen werden door Push To Talk doelgericht aangegrepen om het verhaal van Educam en hun leidersrol op vlak van innovatieve opleidingen in de markt te zetten. “Door naar nationale pers én belangrijke stakeholders te communiceren op een moment – tijdens de klimaattop in Glasgow – waarop de hele wereld met belangstelling keek naar de maatregelen die zouden moeten helpen om de klimaatdoelstellingen te behalen, werd de boodschap van Educam ontzettend relevant,” vertelt Tom Bellens, CEO van Push To Talk.

Verschillende media werden, naast de actuele aard van het onderwerp, ook stevig geprikkeld door een demonstratie van de veiligheidsfeatures in het opleidingslokaal die in actie schieten wanneer de kleinste hoeveelheid van het extreem licht ontvlambare waterstof gedetecteerd wordt. Reportages in de middag- en avondjournaals van VRT, VTM, TV-Oost en Kanaal Z, in dagbladen zoals Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws én in diverse vakbladen zorgden ervoor dat Educam kon tonen dat zij een betrouwbare en toekomstgerichte partner zijn die niet louter in theorieën denkt, maar vooral ook praktijkgerichte oplossingen aanbiedt.

Met het persmoment werd meteen ook het tweedaags event voor stakeholders afgetrapt. Verschillende belanghebbende partijen zoals autoconstructeurs, sociale partners, invoerders, garagebedrijven en schooldirecties kwamen naar Lokeren om daar ‘het opleidingslokaal van de toekomst’ en bij uitbreiding het hele opleidingscentrum van Educam van dichtbij te bekijken. Het event werd ingeluid door een plenaire sessie met verschillende keynotes van onder andere Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie en de man die de activiteiten leidt met betrekking tot de Europese Green Deal. Met deze inleiding werd context gegeven aan de nood aan proactief nadenken over oplossingen – zoals veilig werken met waterstof – die inspelen op (toekomstige) klimaatmaatregelen. Aanwezigen kregen de kans deel te nemen aan praktijkgerichte workshops en maakten zo kennis met de werking van Educam als kennis- en opleidingscentrum. Een afsluitend diner en netwerkmoment maakten het voor de deelnemers mogelijk om hun ervaringen en de opportuniteiten voor hun eigen werking met elkaar uit te wisselen. Push To Talk leidde deze waterstoftweedaagse van A tot Z in goede banen. Van de opmaak van de uitnodigingen over de technische en inhoudelijke ondersteuning van de plenaire sessie tot zorgen voor de gepaste catering.

Door in te spelen op de actualiteit en op het juiste moment stakeholders en pers bij elkaar te brengen, hielp Push To Talk Educam een relevant verhaal te brengen op een succesvolle manier. 16 verschillende media berichtten over het state of the art waterstoflokaal en 150 aanwezige gasten konden kennismaken met de innovatieve werking van het kennis- en opleidingscentrum.