Q lanceert live quiz Qwistet

Media / News

QWISTET_01De allereerste live quiz in Vlaanderen: elke weekdag 500 euro te winnen via de Q-app om 12.30 met host Vincent Fierens. Dat is Qwistet, meteen de eerste quiz van zijn soort in Vlaanderen, meldt Medialaan trots. Het concept is simpel: host en Qmusic-dj Vincent Fierens heeft elke weekdag een prijzenpot van 500 euro en vuurt telkens 10 meerkeuzevragen af op de spelers. Voor Qwistet werkt Q samen met het Gentse digitale bureau Small Town Heroes.
Het prijzengeld wordt verdeeld onder de quizzers die alle 10 vragen van de dag juist hebben. Iedereen die zijn kans wil wagen, kan vanaf eind oktober elke weekdag tijdens zijn of haar middagpauze om 12.30 inloggen in de Q-app op een smartphone of tablet en de vragen beantwoorden. Host en Q-dj Vincent Fierens: “We weten dat mensen vaak online zijn tijdens hun middagpauze en wat ontspanning zoeken. Het ideale moment dus om Qwistet te spelen. Je middagpauze zal nooit meer hetzelfde zijn.”
Directeur Radio An Caers: “We lanceren met Qwistet dit najaar een primeur in België: een live video quiz, online, waar alle Vlamingen tegelijk aan kunnen deelnemen. Quizshows zijn normaal gezien nooit live. Laat staan dat je heel Vlaanderen kan laten deelnemen.” Host Vincent stelt live 10 meerkeuzevragen over o.a. actualiteit, film, muziek, series en sport en zorgt voor heel wat interactie met de spelers. Alle spelers staan rechtsreeks in contact met Vincent en met elkaar via een chatfunctie. De quiz zelf is een afvalrace waarbij de deelnemers telkens 10 seconden krijgen om elke vraag te beantwoorden. De quizzers die binnen de tijd een juist antwoord geven, gaan door naar de volgende vraag. Wie fout antwoordt valt onverbiddelijk af, maar kan het verdere verloop van de quiz wel op de voet blijven volgen.