Q2 neemt de Peking Express

Medialaan voorjaar2017_pekingexpress_01_nb

CIM / Media / News / Research

Medialaan voorjaar2017_pekingexpress_01_nbVTM en Q2 kunnen terugblikken op mooie kijkcijfers in de eerste maanden van het jaar. En toch zijn de zenders nog niet helemaal op kruissnelheid. Want binnenkort arriveren er nog meer topprogramma’s.

Na bijna tien jaar is Peking Express terug. Binnenkort racen 6 duo’s door het hart van Zuidoost-Azië. Dwars door Vietnam, Laos en Cambodja moeten zij als eerste hun reisbestemming bereiken. Onderweg moeten ze zelf vervoer, overnachting en eten regelen. Het duo dat het laatste aankomt, vliegt meteen naar huis … Of toch niet? De presentatie is in handen van Sean Dhondt en zijn Nederlandse collega Rik van de Westelaken. Dit avonturenprogramma is de eerste lokale productie van Q2. Naast de tv-uitzendingen, zal Peking Express ook aanwezig zijn op radio, online en social.

Ook VTM heeft nog enkele toppers klaar voor dit voorjaar. Zo klinkt binnenkort weer de Liefde voor Muziek. Zeven muzikale iconen gingen samen op reis naar het zonnige zuiden om er met elkaars muziek aan de haal te gaan: ClouseauNataliaBart Peeters, JosjeGers Pardoel, Lady Linn en Isabella A.

En Sean Dhondt krijgt straks geduchte concurrentie. Niemand minder dan Laura Tesoro en Josje nemen het tegen hem op als coaches in een nieuw seizoen The Voice Kids. Wie overtuigt hét zangtalent van morgen om bij zijn team te komen? Hosts An Lemmens en Kürt Rogiers leiden alles in goede banen.

Intussen blijkt Medialaan tevreden terug op februari. "Nee, het weer was in februari niet om aan te zien," zegt men bij Medialaan. Maar op basis van de cijfers - meer bepaald CIM Audimetrie, live+7, VVA18-54 (VTM) - VVA18-44 (Q2) - Vr18-44 (Vitaya) - is men er zeer tevreden over de kortste maand van het jaar. Blind Getrouwd, Amigo’s, De Kroongetuigen… Ze bekoorden elke week meer dan 30% van tv-kijkend Vlaanderen. Zowat 1 Vlaming op 3 keek naar VTM en dat elke dag van de week!

De sterke tandem Blind Getrouwd & Amigo’s maakt maandagavond tot echte VTM-avond. Zelfs nu de trouwceremonies voor de koppels voorbij zijn, blijft Vlaanderen massaal ‘ja’ zeggen tegen Blind Getrouwd: 1.199.500 kijkers en 36,6%. Dit liefdesexperiment wordt gevolgd door een ander sociaal experiment: de 5 gevangenisvrienden van Amigo's staan hun mannetje in hun restaurant én op tv. Gemiddeld 819.133 kijkers en 32,8%.

 

Woensdagavond bewijst het nieuwe seizoen Tegen De Sterren Op de blijvende populariteit van deze sterrenparade: 903.289 kijkers en 32,7% marktaandeel. Op vrijdag scoort het gloednieuwe The Band ook meteen goed: 32% marktaandeel!

 

 

Ook de weekavonden vallen in de smaak. De Kroongetuigen boeide in februari elke donderdagavond zo’n 618.000 kijkers (30,9%).

 

 

Kevin De Bruyne, Thomas Meunier, Dries Mertens… Onze Belgische topvoetballers in het buitenland schitterden in februari allemaal in de Champion’s League. 493.000 voetbalfans zagen bij Q2 hoe Thomas Meunier en Paris-Saint-Germain de pannen van het dak speelden tegen Barcelona. Ook de doelpuntenkermis Manchester City-Monaco (5-3) met Kevin De Bruyne in de basis was goed voor 484.000 kijkers en 14% marktaandeel.

Vrouwen hebben echter het perfecte antwoord op dit voetbalgeweld. Vitaya Movie Moments bereikt keer op keer zo’n 150.000 kijkers.