Q8 gaat voor veilig onderweg

Q8

Communication / News

Q8De winter is traditioneel een risicovolle periode voor zwakke weggebruikers. De dagen zijn korter en we moeten ons vaker in het donker door het verkeer verplaatsen. Opdat voetgangers en fietsers zich niet laten verrassen, is het belangrijk dat ze goed zichtbaar zijn, en vooral kleine kinderen. Een reflecterend vestje is daarbij cruciaal. Om hiervoor aandacht te vragen organiseert Q8 met de goedkeuring van het BIVV een sensibiliseringscampagne sinds 5 december: “Word een superheld in het verkeer”.

Uit recente cijfers van het BIVV blijkt dat tijdens de wintermaanden het aantal zware ongevallen waarbij zwakke weggebruikers betrokken zijn significant stijgt. Vooral tijdens de maand december is het extra opletten. En dan met name ‘s avonds bij het vallen van de avond en ’s ochtends in de schemer. Deze ongevallen zijn maar al te vaak te wijten aan een te slechte zichtbaarheid. Om die reden sensibiliseert Q8 ouders in de week van 5 tot 12 december om een fluohesje aan te kopen voor hun kind(eren). Je vindt ze in alle Q8 stations met shop voor kinderen tussen 2 en 12 jaar, en dit voor slechts € 1,95.

 “Veiligheid is bij ons een cruciale waarde die we steeds op het hart willen drukken bij al onze klanten, zowel aan onze tankstations als onderweg. Met deze actie hopen we heel wat ouders te bereiken. Want elke keer er een hesje wordt verkocht, is er opnieuw één kind beter zichtbaar in het verkeer," benadrukt Katia Van Bouwel, Brand & Corporate Communications Expert bij Q8 België.
Karin Genoe, afgevaardigd bestuurder BIVV: “Goed zichtbaar zijn is het hele jaar door belangrijk voor voetgangers en fietsers. Maar in de maand december raden we fietsers aan om toch extra raadzaam te zijn. Er gebeuren dan nog te veel ongevallen die vermeden kunnen worden door een verbeterde zichtbaarheid.”