Raad voor de Journalistiek wordt vrouwelijker

Media / News / People

journalism andrew-neel-308138-unsplashDe Raad voor de Journalistiek telt zeven nieuwe leden. Opvallend is dat het om zes vrouwen en één man gaat. Hubert Van Humbeeck blijft voorzitter, Leen Uyterhoeven wordt ondervoorzitter.
De Raad voor de Journalistiek telt 36 leden. Hij wordt om de vier jaar opnieuw samengesteld. De nieuwe namen zijn Samira Bendadi, journalist MO* Magazine, Lucie De Zutter, hoofdredacteur AVS Oost-Vlaamse Televisie, Saskia Laurent, adjunct-hoofdredcteur Belga, Tim Paesmans, COO Photo News, Anouk Devenyns, rechter Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel, Karin Genoe, CEO Vias Institute en Katrien Stragier, redacteur Voka. De volledige samenstelling van de raad vindt u op de website van de Raad..
De Raad heeft ook een voorzitter en ondervoorzitter verkozen. Hubert Van Humbeeck blijft voorzitter, Leen Uyterhoeven wordt ondervoorzitter. Van Humbeeck zal om persoonlijk redenen maar twee jaar voorzitter blijven, op 1 januari 2021 neemt Leen Uyterhoeven het voorzitterschap over. Leen Uyterhoeven volgt als ondervoorzitter Guido Knops op, die acht jaar ondervoorzitter was en de Raad na twee mandaten verlaat.