Rauw en onbesproken tegen voedselverspilling

Cojak iDrops

Crea / News

Ontwerp- en communicatiestudio Cojak stond in voor de strategie, het concept en de communicatiecampagne van nowasteland.be voor iDrops. Het Gentse hiphopcollectief Rauw en Onbesproken werd ingeschakeld om een nieuwe track te lanceren tegen voedselverspilling als oproep om na te denken over (digitale) oplossingen rond voedseltekorten/overschotten.

Rauw en Besproken - Ver van mijn bed

In het nummer ‘Ver van mijn bed’ rappen Fatih en Castro over onze onverschilligheid tegenover de problematiek van voedselzekerheid. Hun nieuwe song stelt onze lakse houding tegenover voedselverspilling aan de kaak. De videoclip zet deze boodschap nog extra in de verf.

Jongerenorganisaties, sportverenigingen of scholen kunnen zich via de site nowasteland.be aanmelden om mee te zoeken naar een oplossing vanuit digitale innovatieve hoek. Want er is genoeg veilig voedsel voor iedereen, elke dag.  Samen met iDROPS worden dan brainstorms georganiseerd op verschillende locaties waar iedereen ideeën kan spuien. De beste ideeën worden ook effectief gerealiseerd.