RCA en Bockie De Repper winnen Jamie-award

4schools / Awards / News

Bockie De Repper die met accountant Bert op zoek gaat naar zes vergeten btw-bonnetjes in zijn favoriete restaurants. Het leverde niet alleen een leuke video op om het stereotiepe beeld van boekhouder te doorbreken, maar blijkt vandaag ook goed voor de Jamie Commercial Collab. Die award bekroont de beste samenwerking tussen merk en online maker in 2023. Daarmee ziet RCA haar campagne Accountants Van Morgen in de prijzen vallen, een campagne waarin acht accountancy- en consultingbureaus de krachten bundelen in de strijd tegen het nijpende tekort aan boekhouders in Vlaanderen.

De Jamies zijn uitgedeeld. En bij de favoriete content creators van het moment hoort Bockie De Repper nu officieel. Hij sleept de award voor beste ‘Commercial Collab’ in de wacht en laat daarmee genomineerden als Average Rob (x Philips OneBlade), Jietse Pauwaert (x Bpost) en Michael Amani (x Payconiq) achter zich.

Communicatiebureau RCA zette de samenwerking op tussen Bockie De Repper en de acht bureaus achter de campagne Accountants Van Morgen (Baker Tilly, BDO, Decupere & Partners, Moore, SBB, Vandelanotte, Van Havermaet en VGD). Als ambassadeur maakt Bockie De Repper in persoonlijke video’s en campagnebeelden komaf met het stoffige imago van de accountant, schetst hij het potentieel van de job én maakt hij jongeren warm voor de studierichting.

RCA tekende voor de hele campagne, het digitale communicatieluik, het webplatform en de organisatie van de persconferentie. Ook zes Vlaamse hogescholen en het volwassenonderwijs zetten mee hun schouders onder Accountants Van Morgen. 

“Achter elke straffe ondernemer staat een straffe accountant. Met die insteek lanceerden we de campagne om het beroep aantrekkelijker te maken en de instroom van studenten te verhogen. En niemand beter om jongeren te informeren én te inspireren dan Bockie De Repper. In zijn eigen stijl laat hij je kennismaken met de bijzonder gevarieerde jobinvulling van een accountant vandaag. De Jamie voor Commercial Collab heeft hij dubbel en dik verdiend,” zegt senior consultant Evelien Olaerts.