RCA en het Kinderrechtencommissariaat geven kinderen een stem

Crea / News

Op 20 november is het Internationale Kinderrechtendag en dat is hard nodig. Want hoewel het Kinderrechtenverdrag al op 20 november 1989 werd getekend door de Verenigde Naties, weten nog steeds te weinig kinderen en jongeren van het bestaan van hun rechten. Daarom ontwikkelde RCA voor het Kinderrechtencommissariaat een awarenesscampagne.

Influencer Samuel de Graef, Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle, maar ook MNM, Ketnet, Karrewiet, JEZ! en diverse jongerenorganisaties waaronder de Overkop-huizen, vzw JONG, Habbekrats, Lejo, JOC en Jes vzw posten vandaag filmpjes en foto's op hun kanalen. Daarin vertellen ze waarom jongerenrechten zo belangrijk zijn. Ze dragen ook een cool T-shirt met de boodschap "Geef jongeren een stem", dat illustrator Jango Jim speciaal voor de gelegenheid ontwierp.

Daarnaast werden via het Guidooh schoolposternetwerk affiches op scholen verspreid, terwijl een online campagne via Facebook, Instagram en Pinterest leerkrachten aanspoort om kinderrechten in hun klas in de kijker te zetten. Om dat makkelijker te maken werden lespakketten verstuurd naar scholen met affiches, stickers en een mindmap, waarmee de materie op een leuke en toegankelijke manier kan gebracht worden. Een always-oncampagne gaat de komende weken dieper in op de verschillende kinderrechten en legt ze helder uit.

Mooie extra: klassen die met het lespakket aan de slag gaan kunnen T-shirts van Jango Jim winnen voor de hele klas, of een bezoek aan de kinderrechtencommissaris in het Vlaams Parlement.

  • Geen artikel