RCA Group neemt metro, tram en bus

Budgets / News / People

De Lijn VignetteVervoersmaatschappij De Lijn vertrouwt haar community management en social webcare aan RCA Group. Na bewezen efficiëntie voor o.a. Škoda, Audi en NMBS is dit een nieuw hoofdstuk in de expertise-expansie van het social media-team, dat eveneens uitgebreid werd met twee nieuwe mensen: Maarten Vaesen en Sasha Cruysbergs.

De Lijn was in 2012 de eerste grote naam voor het jonge social media-team van RCA Group. Zij hebben De Lijn in 2012 begeleid bij de introductie op sociale media. In 2013 – nauwelijks een jaar later - werd deze krachttoer bekroond met de Prijs voor Overheidscommunicatie. De Lijn ontving deze prijs voor haar aanwezigheid op sociale media. Als eerste Vlaams overheidsbedrijf converseerde De Lijn gestructureerd op Facebook en Twitter. Dit was (en is) een hele klus voor een grote organisatie met maar liefst drie miljoen gebruikers. In dit nieuw hoofdstuk van de samenwerking zal RCA Group nu ook het eerstelijnlijncommunity-management en social webcare voor haar rekening nemen.

Jente Joris, hoofd Social Media RCA Group: “De trend is dat meer en meer vragen naar merken toe via sociale media gaan. Sociale media zijn uitgegroeid tot volwaardige customer carekanalen. Social webcare en community management zijn dan ook essentiële onderdelen van een succesvol social media engagement. De snelheid van de media en visibiliteit van de antwoorden vormen een uitdaging en vragen een andere aanpak dan traditionele customer care.”

Het social media-team bij RCA Group heeft hiervoor een doorgedreven opleiding gehad en zal specifiek voor De Lijn elke werkdag tussen 7 en 19 uur kunnen reageren op alle mogelijke vragen en reacties van De Lijn-reizigers. De samenwerking met De Lijn begon op 1 maart.