Ready to Kriket?

Communication / News / Sustainability

Morgenochtend krekels op uw boterham? In de rubriek Flashforward zet PUB nieuwigheden en innovaties in de kijker. Onlangs aan de beurt in PUB Magazine: Kriket, Belgische producent van krekelrepen. Krrrriket!

In Azië, Latijns-Amerika en Afrika staan ze al eeuwenlang op het menu: krekels! Die zijn niet alleen goed voor het milieu (de productie van krekels vereist tot 2.000 keer minder water dan rundvlees en daarbij komen tot 60 keer minder broeikasgassen vrij), maar zijn ook erg voedzaam: ze leveren een hoge dosis hoogwaardige eiwitten, bevatten alle essentiële aminozuren en zijn een uitstekende bron van vitamine B12, ijzer, calcium en magnesium. Toch is het eten van insecten, ondanks hun gezondheids- en duurzaamheidsvoordelen, in België vooralsnog niet ingeburgerd. Daar wil Kriket iets aan doen met zijn Belgische krekelrepen, 100% made in Brussels.

[...] Gebeten door Kriket? Lees er meer over in uw PUB Magazine 3, pagina 88!