Reclamebestedingen in Groothertogdom stegen vorig jaar met 1,61%

News / Research

Investissements Trimestre Luxembourg

Volgens de nieuwe resultaten van Espace Pub - de Federatie van de Reclameregies van het Groothertogdom Luxemburg - was 2015 op het vlak van reclamebestedingen het jaar van de continuïteit. De leden van Espace Pub werkten met Nielsen samen om de data zo goed mogelijk te verzamelen, controleren, catalogiseren en uiteindelijk te publiceren. Voor het eerst hielden zij daarbij rekening met alle onlinedata. Dankzij een eerdere integratie in 2014 was de dekking van online eindelijk groot genoeg om bepaalde evoluties te kunnen afleiden.

Investissements média Luxembourg

De bruto reclamebestedingen in het Groothertogdom Luxemburg stegen met 1,61% van 150 miljoen euro in 2014 tot 152,4 miljoen euro in 2015. Deze resultaten omvatten alle reclame-investeringen in Luxemburg - commerciële én niet-commerciële - en vertegenwoordigen de volgende media: kranten, magazines, radio, tv, internet, buitenreclame, bioscoopreclame en folders.

 

Ranking groupe econo luxembourg

Zonder de niet-commerciële reclame-investeringen stegen de Luxemburgse reclamebestedingen met 2,50% van 125,9 miljoen euro in 2014 tot 129 miljoen euro in 2015.

 

Ranking 2015 annonceurs luxembourg