Red Dot Design Award voor merkidentiteit Bekaert

Awards / News

Een jaar geleden gaf men bij Bekaert het startschot voor de nieuwe visuele merkidentiteit voor Bekaert wereldwijd. Een verandering die zeer goed ontvangen werd door klanten, partners, medewerkers en... ook door de creatieve designgemeenschap.

Bekaert kreeg de Red Dot Design Award voor Brand Identity & Design in ontvangst. "De nieuwe visuele identiteit drukt ons merk uit op een manier die Bekaerts baanbrekend erfgoed verenigt met een nieuwe durf om het nieuwe mogelijke te vestigen," zo luidt het fier bij Bekaert. "Het is fantastisch om de eenjarige verjaardag van het nieuwe merk te vieren met de Red Dot design award. Dank aan al onze teams voor het actief omarmen van ons gedurfde nieuwe Bekaert 🙌 En dank aan Interbrand om ons te vergezellen op deze reis."

Monotype ontwierp een paar aangepaste lettertypes voor Bekaert en creëerde een gedurfd, modern design dat de uitgebreide geschiedenis en het industriële erfgoed van het bedrijf weerspiegelt. De lettertypes zijn een integraal onderdeel van de hierboven vermelde bedrijfsbrede rebranding, geleid door Interbrand en ontworpen ter ondersteuning van Bekaerts ambitie om de leidende partner te zijn in het vormgeven van de manier waarop we leven en bewegen: veilig, slim, duurzaam.

Credits

  • Client:
    Bekaert, Zwevegem, Belgium
  • Design:
    Interbrand GmbH, Cologne, Germany
  • Project Team:
    Interbrand GmbH: Eva Olk (Creative Lead) Romina Töllner (Graphic Design) Sofia Lu Xia (Graphic Design) Cameron Tait (Graphic Design) Christoph Meyer-Roscher (Graphic Design) Jens Grefen (Creative Direction) Fabienne Duschak (Strategic Consulting) Selina Meinhard (Account Management)