Redt een DJ uw leven?

Crea / News

VSV Bonka CircusDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceerde een nieuwe sensibiliseringscampagne rond veilige volgafstand. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 1 op de 2 autobestuurders het gevoel hebben dat hun achterligger te dichtbij rijdt. Nochtans is er een heel eenvoudige verkeersregel die zegt dat 2 seconden een veilige volgafstand is. Om dit tastbaar te maken bedacht Bonka Circus in opdracht van de VSV een simpel trucje, in de vorm van de 80’s klassieker van Indeep “Last Night A DJ Saved My Life”.

Als de wagen die voor je rijdt een duidelijk punt (bv een brug of verkeersbord) passeert, begin je de zin “Last Night A Dj Saved My Life” te zingen. Als je volledig uitgezongen bent op het moment dat jij dat punt passeert, dan houd je voldoende volgafstand. Als je nog niet uitgezongen bent, dan moet je nog iets meer afstand nemen tov je voorligger. Peter Van de Veire, bekend van oa. MNM en “Steracteur Sterartiest”, helpt de VSV om deze regel bij de Vlaming ingeburgerd te krijgen. In een social video doet hij de test met enkele chauffeurs, terwijl op de achtergrond een live band het nummer speelt. Daarnaast is Peter Van de Veire ook te horen in radiospots op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel. Traditiegetrouw wordt de campagne versterkt met affiches die gedurende 4 weken langs autosnelwegen en gewestwegen hangen.
Om deze geïntegreerde campagne compleet te maken heeft Agentschap Wegen en Verkeer uitzonderlijk de toestemming gegeven om op twee autosnelwegen, de E40 in Erpe-Mere (richting Brussel) en de E19 in Machelen (richting Antwerpen), een tijdelijke wegmarkering aan te brengen, met de zin “Last Night A DJ Saved My Life”. De woorden uit deze zin werden zo aangebracht dat ze samen een veilige volgafstand tonen bij een snelheid van 120 km/u.
https://www.youtube.com/watch?v=1N4M2f7ar40
 Credits:
Client: Vlaamse Stichting Verkeerskunde
Client contact: Nele Bollen, Ingrid Geeraerd, Werner De Dobbeleer, Eddy Klynen
Strategic Director: Peter Verbiest
Creative Director: Vincent Jansen
Creative Team: Simon Willems (AD), Jesse Vanophalvens (Copy)
Project Managers: Bram Vandenbroeck, Kristof Debacker
Producer: Olivier Smets
Regisseur: Len Bogaert
Muzikanten: Phile Bokken, Pallieter Van Buggenhout
Radio: Sonicville
DTP: Meer Wit
Offline media: Valerie Sanctorum, Mindshare
Online media: So Buzzy