Remy Communication en The Body Shop doen aan wildplakken

Crea / News

Het Leuvense communicatiebureau Remy Communication zet haar schouders onder een nieuwe wildplakcampagne voor The Body Shop. Met deze bewustmakingscampagne wil het beautymerk aandacht vragen voor het feit dat geweld tegen vrouwen nog altijd een ernstig probleem is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 81 procent van de vrouwen in België al een vorm van seksueel geweld heeft meegemaakt. Daarom werden er rond dit thema maar liefst 3.000 posters opgehangen in de straten van Antwerpen, Gent, Brussel, Luik en Louvain-la-Neuve. Met deze actie wil The Body Shop zo veel mogelijk handtekeningen verzamelen onder de petitie van Amnesty International België tegen seksueel geweld.

Dankzij de hulp van Remy Communication werd de bewustmakingsactie van The Body Shop een groot succes. Zo werden er op één dag tijd maar liefst 3.000 posters verdeeld en opgehangen in vijf Belgische steden waaronder Antwerpen, Gent, Brussel, Luik en Louvain-la-Neuve. Het Leuvense communicatiebureau was daarbij verantwoordelijk voor het vlotte verloop van de campagne. En zet zich hiermee ook in tegen seksueel geweld tegen vrouwen.

Postercampagne met sterke boodschap

Seksueel geweld is immers een ernstig probleem in België. Maar liefst 81% van de Belgische vrouwen maakte al een vorm van seksueel geweld mee. De meeste slachtoffers doen geen aangifte, omdat ze schrik hebben dat niemand hen zal geloven. En zelfs als men aangifte doet, is de kans op een veroordeling klein. Dat is voor The Body Shop onaanvaardbaar. Daarom steunen ze de petitie van Amnesty International België tegen seksueel geweld, door middel van een straffe postercampagne. Zowel in de winkels van het beautymerk, op straat als online kan je de posters zien.

Het doel van de actie is om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen onder de petitie van Amnesty International België tegen seksueel geweld. The Body Shop en Amnesty International België hopen dan ook dat de federale regering een topprioriteit zal maken van de strijd tegen seksueel geweld.